‘Isparta’da YGS’de ki sıçramayı AKP döneminde göremedi’

Isparta’nın YGS deki başarısını değerlendiren MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, aynı başarıyı iktidarın gösteremediğini öne sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Nisan 2012 12:59
‘Isparta’da YGS’de ki sıçramayı AKP döneminde göremedi’

Isparta’nın YGS deki başarısını değerlendiren MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, aynı başarıyı iktidarın gösteremediğini öne sürdü. YGS sonuçlarına göre YGS-1 puan türünde Isparta’nın en başarılı 4. İl olmasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Korkmaz, şu açıklamada bulundu:

“ Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Bu başarının sadece bu yılla sınırlı kalmayıp devamının gelmesinin hatta ilerleyen yıllarda en başarılı ilin Isparta olmasını da canı gönülden diliyorum. YGS sınav sonucu bize göstermiştir ki Isparta’mız nitelikli insan gücünü yetiştirebilecek kapasiteye sahiptir. Isparta’nın bu gücünün farkında olmalıyız ve bunu iyi değerlendirmeliyiz. Sahip olduğumuz nitelikli insan gücünün Isparta’nın gelişimi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ama üzülerek dile getiriyorum ki yetiştirdiğimiz gençlerimiz Isparta da kalmayı tercih etmiyor. Haksızda sayılmazlar! Isparta da gençlerimize iş imkânı sağlanamıyor. İstihdamın azalmasından dolayı Isparta sürekli olarak göç veriyor.

TÜİK’in rakamlarına göre; Isparta da 2001 yılında nüfus 500 bin iken 2011 yılında nüfus 398 bine gerilemiştir. 100 binde fazla vatandaşımız son 10 yılda Isparta’dan ayrılmıştır. Bu nüfus azalışının sebeplerini iyi incelemeliyiz. İnsanların yaşadığı ili değiştirmesinde ekonomik nedenler birinci sıradadır. I

sparta da son beş yılda işsizlik İŞKUR rakamlarına göre %100 artmıştır. İnsanlar karınlarını doyurmak için, özellikle eğitimli genç nüfus, doğdukları şehri terk ediyor. Yeni teşvik programı ile de bundan sonra Isparta’ya istihdam sağlayan yatırımın gelmesini beklemek hayal olur. Umarım mevcut yatırımlar da Burdur ve Afyon’a gitmez. AKP iktidarı ekonomik açıdan Isparta’ya büyük adaletsizlikler yapmıştır. Gençlerimizin YGS sınavında elde ettiği sıçramayı maalesef AKP iktidarı döneminde Isparta gösterememiştir.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.