Isparta'daki Av Sahaları Kiralandı

Çevre İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü, Isparta’da bulunan avlakların kimlere kiralandığını ve ne yapılıp, yapılmaması gerektiğini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ağustos 2011 17:44
Isparta'daki Av Sahaları Kiralandı

Çevre İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü; “Sürdürülebilir avcılık ve doğal hayatın korunması ilkelerini gözeterek, popülasyonları ve yıllık artım miktarları belirlenmiş yenilenebilir doğal kaynakların bir parçası olan av hayvanlarının avına izin verilerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla av turizmi uygulamaları yürütülmektedir.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüz görev alanlarına giren Aksu Örnek Avlağında ve Örnek Avlağın Bulunduğu Orman İşletme Müdürlüğü Sınırları İçinde Kalan Devlet Avlağında 2011-2012 av yılı (1 Nisan 2011- 31 Mart 2012) av turizmi uygulamaları çevresinde 01 Nisan 2011 tarihinden itibaren 8 yabancı avcıya Geçici Avcılık Belgesi ve 1 yerli avcıya iki kere Özel Avlanma Belgesi verilmiştir. 8 yabancı avcının 3 tanesi Alman, 2'si Portekiz, , 3'ü Belçika uyrukludur. Av turizmi kapsamında Aksu Örnek Avlağı, Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde yaban domuzu avı yapılmış olup 14 adet yaban domuzu avlanmıştır.

İlimize tahsis edilen 5 adet Yaban Keçisi kotasının, 3 tanesi yerli avcılara tahsis edilmiş Kasım Aralık aylarında av organizasyonları gerçekleşecektir. Vurulan köy sınırlarına katılım payı aktarılacaktır.

Gönen, Atabey ve Uluborlu İlçelerinden gelen yaban domuzu zararlarıyla ilgili şikâyetler yerinde incelenerek zarar durumu ve yaban domuzu popülâsyonundaki aşırı artış gözlemlenerek, önümüzdeki aylarda yabancı avcılarla Av Turizmi kapsamda Mücadele Maksatlı Yaban Domuzu sürek avı yapılacaktır.

Ekim ayının ikinci haftasında 3 adet yabancı avcı Örnek Avlak ve Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde Yaban Domuzu avlamak üzere il müdürlüğümüze başvurmuş olup işlemleri devam etmektedir”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum