Isparta'daki Davaya Başbakan Müdahil Oldu

Isparta'daki Davaya Başbakan Müdahil Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ağustos 2017 11:59
Isparta'daki Davaya Başbakan Müdahil Oldu

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında eğitim gören 700 Harbiyeli öğrenciyi darbecilere destek için Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddiasıyla 27 kişi hakkında açılan davaya devam edildi. Mahkeme heyeti, Başbakan Yıldırım'ın davaya katılma talebini kabul etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında eğitim gören 700 Harbiyeli öğrenciyi darbecilere destek için Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddiasıyla 27 kişi hakkında açılan davada, Başbakan Binali Yıldırım'ın davaya katılma talebi kabul edildi.

Aralarında dönemin Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya'nın da bulunduğu 27 sanığın yargılanmasına Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Güvenlik önlemleri nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, eski Kurmay Başkanı Albay Devran Çetinkaya, eski bölük komutanı Yüzbaşı Salih Kolcu, eski Personel Şube Müdürü Ali Akpınar SEGBİS'le katıldı.

Tutuklu sanıklardan 10'u ve bazı tutuksuz sanıklar da mahkemede hazır bulundu.

Sanık avukatlarının beyanlarıyla başlayan duruşmada, tutuklu sanıklar önceki gün dinlenen tanıkların beyanlarına karşı savunma yaptı.
Dönemin Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, savunmasında, tanıkların beyanlarının gerçeği yansıtmadığını, kendilerine iftira attıklarını öne sürdü.

Sanık eski Bölük Komutanı Yüzbaşı Salih Kolcu ise 15 temmuz'da devlete zarar verecek bir şey yapmadığını savundu.

Sanık eski Binbaşı Gökhan Açıkgöz de o gece herhangi bir suçunun olmadığını öne sürdü, harbiyelilerin ifadesinde de bu durumun sabit olduğunu iddia etti.

Açıkgöz, tanık beyanları değil de esasa ilişkin savunma yapınca Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı'dan "Yargılanmanın işleyişine olumsuz etki" yaptığı gerekçesiyle uyarı aldı.

Verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı Yazıcı tarafından okunan ara kararda, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Başbakan Binali Yıldırım'ın davaya katılma talebinin kabul edilmesine karar verildi.

Heyet, duruşmayı 14 Kasım'a erteledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.