Isparta’daki Değişimi Herkes Fark Edecek

MÜSİAD İl temsilcisi Mustafa Selim Özkutlu, Dereboğazı yolunun 2015 yılı yatırım programına alınacağını yol tamamlandıktan sonra Isparta'daki değişimi herkesin fark edeceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2014 00:19
Isparta’daki Değişimi Herkes Fark Edecek

MÜSİAD İl Temsilcisi Mustafa Selim Özkutlu ile KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, yeni bir işbirliği için protokol imzaladı.

İlimizde aktif girişimci sayını artırmaya yönelik yapılan işbirliği Isparta’yı gözde iller içine alacak. Amaçlarının 2023 ekonomik hedefleri doğrultusunda Isparta’nın ticaret ve ekonomisinin geliştirilmesi olduğunu belirten MÜSİAD İl Temsilcisi Özkutlu, ‘’Bu noktada KOSGEB ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz ilk girişimcilik eğitimin burada başlangıcını yapıyoruz. Eminim ki bu eğitim neticesinde yeni girişimcilerimiz ticaret sahasında yerlerini alacaklardır. Girişimcilik eğitiminin ilk olmasını önemsiyor, devamının da geleceğini düşünüyoruz. Girişimcilik eğitimleri başka yerlerde de düzenleniyor. Ama gerçekleşmesi yüzde 9 civarında. MÜSİAD olarak çıtamız en azından yarının üzerine çıkarmak şeklindedir. İlk eğitimin ardından mutlaka yenileri gelecektir. 30 kişilik bir eğitim olacak. Bunun 25’i Genç MÜSİAD, 5 kişi de MÜSİAD’dan olacak’’ dedi.

AMACIMIZ İŞLETMELERİN UZUN ÖMÜRLÜ OLMASI
Öte yandan yeni bir işbirliğine başlayacaklarını duyuran KOSGEB İl Müdürü Yıldırım da ‘’MÜSİAD İl Temsilciliği ile protokol imzaladık. Bu protokolle hedefimiz girişimcilik kültürünün yaygınlaşması, yeni girişimcilerin yetiştirilmesi ve başarılı işletmelerin kurulmasının sağlanması. Isparta’da 2010 yılında başlattığımız bu serüvene devam ediyoruz. 2010 yılında Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası ile bu işbirliklerine başladık. İŞKUR Müdürlüğü, Halk Bankası, Ticaret ve Sanayi Odası, BAKA ve diğer meslek kuruluşları, şuanda da MÜSİAD ile bu işbirliğine başlamış bulunuyoruz. Bu işbirliğinin devamının gelmesini umut ediyoruz. Çünkü onlar da iş dünyasının daha da kaliteli bireylerinin ortaya çıkması için çalışıyor ve öncülük yapıyorlar. Maksadımız işletmelerin hayatiyetinin daha da uzun olması ve bu konuda bilinçli girişimcilik yapılması” şeklinde konuştu.

DEĞİŞİMİ HERKES FARK EDECEK

MÜSİAD İl Temsilcisi Mustafa Selim Özkutlu, bitirilmesi halinde Isparta’ya ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacak olan Dereboğazı yoluyla ilgili yeni bir gelişmeyi paylaştı. Projede güzergahı gördüğünü ve çok beğendiğini açıklayan Özkutlu, ‘’Yetkililerden duyduğum kadarıyla proje 2015 yılı yatırım programına alınacak. Yol bittiği zaman Isparta’daki değişimi herkes fark edecek’’ dedi.

Yol ve güzergahla ilgili önemli veriler aktaran Özkutlu, şunları söyledi; “Proje çalışmalarının yapıldığını biliyoruz. Yetkililerden 2015 programına alındığını duyuyoruz. Ben teknik bir elemanım bize gelen ön projede güzergahı çok beğendim. Standardı çok yüksek, yolu bir miktar kısaltıyor. Antalya’dan gelerek tarif edersek Kargı tünelinin yanına bir tüp tünel açılması planlanıyor. Ardından o geçildikten sonra Karacaören Barajına gelmeden önce 500-600 metrelik çift tünelle oradaki virajlar absörme ediliyor. Ardından virajlara geliniyor. Gölet üzerinden bir viyadükle geçiş yapılıyor. Ardından tekrar bir tünele giriliyor. Bu da yaklaşık 600 metre çift tünel şeklinde. Çok yağış alan ve çeşitli heyelan kaynakları olan Kazak 1 ve 2 tünelleri iptal ediliyor. Yaklaşık 4 kilometre olmak suretiyle yan yana 2 tünel açılıyor. Proje hızı yüksek kabul edilebilecek bir çalışma. Olumsuz bir gelişme olmadığını biliyor ve bu yolun tamamlanacağını düşünüyoruz. Bu noktada desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize, milletvekillerine, il başkanlarına, belediye başkanlarına, STK’lara teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Gördüğüm ön proje ama mükemmel. Isparta birliktelik içerisinde olursa bu projeyi başaracağız. İş adamları derneğiyiz. Ana amacımız da Isparta’da ekonominin geliştirilmesidir. Bu anlamda da Dereboğazı yolunun Isparta’ya ekonomik anlamda çok ciddi katkılarının olacağını düşünüyoruz. Bu açıdan bakıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum