Isparta'dan Ankara'ya Mesaj Gönderdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin hiç bir siyasi partiyle koalisyon düşüncesinin olmadığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2011 10:46
Isparta'dan Ankara'ya Mesaj Gönderdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin hiç bir siyasi partiyle koalisyon düşüncesinin olmadığını söyledi.
    
Devlet Bahçeli, Isparta Belediyesince gerçekleştirilen bazı hizmetlerin açılışı ve bazı temel atma törenlerine katılmak üzere geldiği Isparta'da partisinin il teşkilatını da ziyaret etti.
    
Ziyarette gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, bir gazetecinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in CHP ile MHP'nin bir koalisyon kurabileceği yönündeki ifadeleri ile ilgili sorusuna MHP'nin tek başına iktidar olmayı hedeflediğini söyledi. 
 
MHP olarak 28 Ocak'ta seçim beyannamesinin iktidar hedefi doğrultusunda kamuoyula paylaşacaklarını anlatan Bahçeli, hiçbir partiyle koalisyon düşünmediklerini ve 12 yıllık bir dönem için iktidara talip olduklarını aktardı.
    
Bahçeli, ''Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ülkemiz açısından ortaya koymuş olduğu tahribatın onarılması, Türkiye'nin toparlanması, tekrar bin yıllık kardeşliğimizin yaşatılması, milli devletin, üniter yapının ve anayasal kurumların korunması yolunda bir gayret gösterilmesi için birinci dönem toparlanma ve onarım dönemi olarak kabul edilmektedir. 24'üncü dönem Milliyetçi Hareket Partisi'nin 12 yıllık iktidarının başlangıcı olacaktır'' diye konuştu.
    
MHP'nin bir başka partiyle koalisyon düşünmesinin söz konusu olamayacağını ifade eden Bahçeli, ''Sayın Gürsel Tekin Bey, CHP'nin yeni yönetim anlayışı çerçevesinde çok konuşan bir genel başkan yardımcısıdır. Herhalde sözün bittiği yerde yeni bir söz söylemek için bunu söylemiş olabilir. Bu düşünceye katılmadığımızı biz burada kesinlikle ifade ediyoruz. MHP'nin değil CHP'yle hiçbir siyasi partiyle koalisyon düşüncesinden hareketle çalışmasını sürdürdüğünü ifade etmek MHP'ye bir hakaret olur'' dedi.
    
MHP'nin bütün kapılarının ülkenin birliği, dirliği ve toprak bütünlüğüne sevdalı herkese açık olduğunu ifade eden Bahçeli, 28 Ocak'ta bazı katılımlarla siyasi hareketlerini güçlendirme yolunda gayret göstereceklerini anlattı.
    
Gazetecilerin ''Erkan Mumcu'nun MHP'ye katılacağı söyleniyor böyle bir şey söz konusu mu?'' sorusuna ise Bahçeli, ''Erkan Mumcu Bey, sanıyorum Demokrat Parti'nin bugün yapılan kongresine ilişkin birileri tarafından ileri sürülmüş isimdir. Kendisi değerli bir şahsiyettir. Bakanlar Kurulunda birlikte çalışmışlığımız da var ama partimize 28 Ocak'ta katılacak diye bir konu söz konusu değildir'' diye cevap verdi.
    
Bir gazetecinin Murat Başesgioğlu isminin de konuşulduğunu ifade etmesi üzerine Bahçeli, ''Herkesi teker teker sayarsanız 72 milyon nüfusu saymanız lazım. Zira 72 milyonun içinde onlarda var'' diye konuştu.
    
Bahçeli, bir gazetecinin ''Başbakan ucube tartışmaları ve tahliyeler üzerinden iktidarın yıpratılmaya çalışıldığını söyledi siz ne söyleyeceksiniz?'' sorusuna ise ''Yıpranmış bir iktidarı başka neyle yıpratalım ki? Kendisi kafidir'' cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.