Isparta’dan Avrupa’ya

Isparta'da kiraz hasadı ve alımında en yoğun dönemde yaşanıyor. Sezonun son ürünleri 25 Temmuz'a kadar merkez Yakaören Köyü'nde toplanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2014 12:20
Isparta’dan Avrupa’ya

Meyve üretiminin lider kentlerinden Isparta'da kiraz hasat sezonu devam ediyor. Ürettiği ürünün yüzde 100'e yakınını Avrupa'ya ihraç eden Isparta, Atabey, İslamköy, Uluborlu ve Merkez Yakaören Köyü'ndeki üretimi ile ön palana çıkıyor.

Kiraz Tüccarı, MHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Can, Isparta'da kiraz hasat sezonunun oldukça verimli geçtiğini söyledi. Bu yıl kiraz rekoltesinin düşmesine rağmen kaliteli ürün yoğunluğu yaşandığını belirtan Can, Uluborlu ve Atabey'de 5, 5.5 TL'den alım yapıldığını söyledi. Üretici için memnun edici bir pazarın oluştuğunun altını çizen İbrahim Can, Isparta'nın son hasadının Merkez Yakaören Köyü'nde gerçekleştirildiğini anlattı. 25 Temmuz'a kadar kiraz hasatı ve alımının süreceğini bildiren Can, ürünlerin Almanya ağırlıklı olmak üzere Avrupa'ya ihraç edildiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum