Isparta'dan Dünyaya Açıldı

Isparta'lı futbolcu Sefa İşçi, Belçika takımlarından Zulte Waregem' transfer oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Haziran 2014 18:08
Isparta'dan Dünyaya Açıldı

Türk asıllı futbolcu Sefa İşçi, Belçika takımlarından Zulte Waregem' transfer oldu. 2012-2014 futbol sezonlarında Anderlecht forması giyen ve 18 yaşında olan futbolcu, yeni takımıyla üç yıllık mukavele imzaladı.

Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Sefa İşçi, transferinden memnun olduğunu söyledi. İşçi, “Şu anda Zulte Waregem takımına üç yıllık bir imza attım ve bundan dolayı mutluyum.’’ dedi. Transfer öncesi ailesiyle, menajeriyle ve Zulte Waregem Kulübü Teknik Direktörü Frank Dury ile görüşmeler yaptığını belirten İşçi, yaptıkları görüşmeler sonrasında böyle bir karar aldığını söyledi. Chelsea veBenfica gibi büyük kulüplerinin de gündeminde olan Sefa İşçi konuyla alakalı, “Tabii o teklifler güzeldi ama ailem ve menajerimle konuşarak Belçika’da kalma kararı aldık.’’ dedi.

Sefa İşçi’nin yeni takımı Zulte Waregem, Belçika Jupiler Ligi'ni 2013-2014 sezonda dördüncü sırada bitirmişti.

Sefa İşçi, 26 Mart 1996'da Belçika'nın Gent şehrinde doğdu. Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Bağkonak Köyü’nden yurtdışına giden gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Sefa İşçi, 5 yaşında futbol hayatına başladı. İlk olarak Gent’te White Star U6 takımında oynayan İşçi, 9 yıl KAA Gent takımında forma giydikten sonraAnderlecht'in altyapısında yer aldı.

Belçika U16 takımında kaptanlık görevi ile genç yaşlarda bütün ilgiyi üzerine çekmeyi başaran İşçi, RSC Anderlecht ve Belçika U18 Milli Takımı'nda birçok başarılı maçlar çıkardı. Genç yaşta birçok kulübün transfer listesine giren İşçi, 1 metre 80 santimetre boyunda ve güçlü fiziği ile dikkati çekiyor. Sefa İşçi Mayıs 2014 yılı itibariyle Türk Milli Takımı'nı seçerek Belçika Milli Takımı’na veda etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum