Isparta’dan Dünyaya İhraç Ediyor

Isparta’dan Dünyaya İhraç Ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Temmuz 2021 09:44
Isparta’dan Dünyaya İhraç Ediyor

Merkezi Eğirdir’in Serpil Köyünde bulunan Anı Tarım San. Ve Tic. Ltd. Şti. 2010 yılından bu yana yaş meyve ihracatı yapıyor. Anı Tarım, Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere ve Rusya gibi Avrupa merkezli firmaların yanında, Ortadoğu ve Asya-Pasifik firmalarıyla da ciddi işbirliği yaparak ihracat kapasitesini her geçen gün artırıyor.

Eğirdir’in Serpil Köyü’nde faaliyetlerini sürdüren Anı Tarım San. Ve Tic. Ltd. Şti. 11 yıllık birikimi ile dünyanın birçok noktasına yaş meyve ihracatı yapıyor.

Anı Tarım San. Ve Tic. Ltd. Şti.’nin kurucusu İsa Erdoğan, Serpil Köyü’nün yanı sıra Bursa ve Alaşehir’de de kurdukları tesislerle faaliyet yürüttüklerini kaydederek,  “Serpil Köyü’ndeki tesislerimizden kiraz, elma, nar ve ayva, Bursa’daki tesislerimizden incir, Alaşehir’deki tesislerimizden ise sofralık üzüm işleyip ihracatını gerçekleştiriyoruz” dedi.

En büyük ihraç kaleminin kiraz olduğuna değinen Erdoğan, “Şirketimizin en büyük ihracat kalemini kiraz oluşturmaktadır. Ülkemizde yaklaşık 8-10 hafta süren kiraz sezonunda Isparta ve Beyşehir’deki bahçelerimizdeki kendi üretimlerimizin yanında İzmir, Manisa, Kütahya, Afyon, Isparta, Konya gibi yerlerden de kiraz tedariki sağlıyoruz. Bu kirazları kendi tesislerimizde işleyerek çoğunlukla Avrupa olmak üzere, Körfez ve Uzakdoğu ülkelerine ‘Anı’ ve ‘Serpil’ markalarımızla ihraç ediyoruz” diye konuştu.

1-066.jpg

Erdoğan, “Bu bağlamda, Haziran’ın son haftasında başlayan ve Temmuz ortalarına kadar sürecek olan Yakaören’deki (İlavus) kiraz hasadı boyunca da Yakaören’deki üreticilerimizden ihracata yönelik kiraz temin etmeye ve üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Şirket hakkında çeşitli bilgiler veren Erdoğan, “2010 yılında kurulan bir aile şirketi olarak, Türkiye’nin en lezzetli meyvelerini Dünya’nın farklı noktalarına “Anı” markası altında güvenle ulaştırıyoruz. Kendi üretimlerimizin yanında, Türkiye’nin tecrübeli ve sertifikalı üreticilerinden temin ettiğimiz kiraz, nar, incir, sofralık üzüm, elma, ayva gibi çekirdekli ve sert kabuklu meyveleri, modern soğuk hava tesislerimizde depolamakta, yine aynı yerlerde bulunan paketleme tesislerimizde müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda paketleme yapmakta ve belirtilen adreslere güvenli bir şekilde teslim etmekteyiz.

Müşterilerimiz arasında taze meyve ithalatçıları, perakende firmaları, süpermarket zincirleri ve hoteller bulunmaktadır. Bugüne kadar beraber çalıştığımız Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere ve Rusya gibi Avrupa merkezli firmaların yanında, Ortadoğu ve Asya-Pasifik firmalarıyla da olan işbirliklerimiz her geçen gün artmaktadır.

Tüm ürünlerimiz Global-GAP sertifikası taşımaktadır. Şirketimizin idari merkezi Isparta ili Eğirdir İlçesi’ne bağlı Serpil Köyü’nde olup, yine burada bulunan modern 5000 tonluk soğuk hava deposu ve paketleme ünitelerimizle kiraz, nar, ayva ve elma; Bursa’da mukim 5000 tonluk soğuk hava deposu ve paketleme tesisimizle incir; Sarıgöl’de mukim 2000 tonluk soğuk hava deposu ve paketleme tesisimizle de üzüm işleyerek ihracat faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum