‘Isparta’dan Kopuksunuz’

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, muhalefetin her fırsatta dile getirdiği “Isparta AKP tarafından cezalandırılıyor” eleştirilerine cevap verdi. Bilgiç, “Bunlar Isparta’dan da halktan da kopuk” yorumunu yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2013 18:40
‘Isparta’dan Kopuksunuz’

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, muhalefetin her fırsatta dile getirdiği “Isparta AKP tarafından cezalandırılıyor” eleştirilerine cevap verdi. Bilgiç, “Bunlar Isparta’dan da halktan da kopuk” yorumunu yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kanal3 ekranlarında yayınlanan ve Saadettin Ulusoy’un hazırlayıp sunduğu 3. Boyut programında muhalefeti eleştirdi. Kanal3 Isparta Temsilcisi ve Ajans32 Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Kahraman ve Gazeteci Onur Bedir’in de konuk olduğu programda ilginç açıklamalar yapan Milletvekili Bilgiç, muhalefet kanadının sıklıkla dile getirdiği, “Isparta sahipsiz, Isparta AKP tarafından cezalandırılıyor” argümanlarının doğru olmadığını ve bu argümanları kullananların Isparta’dan ve halktan kopuk olduğunu ileri sürdü.

ISPARTA’DAN KOPUKLAR
Milletvekili Bilgiç, Isparta’nın Süleyman Demirel döneminde de, Özal Döneminde de bir takım hizmetler aldığını ve bunun son derece doğal olduğunu ifade etti. Bilgiç, “Sadece Demirel dönemini aldığımızda, Atatürk döneminde bu memlekete yapılan hizmetler, Demokrat Parti dönemindeki hizmetleri, Özal dönemindeki hizmetleri yok mu sayacaksınız? Sayın Demirel memleketine sahip çıkmıştır bu çok doğaldır. Bugün Ak Parti hükümeti Isparta’ya iyi bakmıyor diyenlerin Isparta’dan kopuk olduğunu görüyorum” ifadelerini kullandı.

HALKLA İÇ İÇEYİZ
Gerek Isparta’da gerek farklı illerde sürekli milletle iç içe olduklarına dikkat çeken Bilgiç, “Biz hem milletvekilleri olarak hem teşkilat olarak sadece Isparta değil bütün ülkede sürekli vatandaşla iç içeyiz” dedi.

ISPARTA ÜVEY EVLAT DEĞİL
Isparta’nın üvey evlat muamelesi görmediğini çeşitli örneklerle açıklayan Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Mesela sağlık kompleksinin temeli 2005’te çıkılan bir yol. Temeli bizim zamanımızda atıldı. Peki, neden gecikti. Arsa konusunda kim engel oldu? Bizi eleştirenler mi? bunları biliyoruz. Biz Isparta’nın birçok ilçesinde devlet hastanesini açtık ve hastane projelerimiz devam ediyor.

112 acili kurduk. Isparta’daki ambulans sayısını artırdık. Bu nasıl bir yargıdır bütün ülkede sosyal güvenlik kurumları birleştirildi vatandaşa hizmet ediliyor da Ispartalı bundan faydalanmıyor mu?
Bizim sağlıkta da eğitimde de yaptıklarımız bellidir. Sadece 2012’de SDÜ’ ye 13 milyon ek ödenek getirdik” diye konuştu.

BAKA’DAN ÖRNEK VERDİ
Kalkınma Ajanslarının merkezlerinin bütün bölgelerde Büyükşehirlere verildiğini ancak Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın Isparta’da merkez kurduğunu da hatırlatan Bilgiç, “Isparta’da yaptıklarımız ortadadır. Dereboğazı yolunda fırtınalar kopardılar. Dereboğazı yolu 2030 projeksiyonundaydı. Biz ulaştırma bakanını bastırdık bunu 2023’e çektik. 2023’te bu yol bitmiş olacak. Parça parça ihalelerine başlıyoruz. Gelincik yolunu yapıyoruz. Doğru tespitler yapılmalıdır. Yatırımlar yeterli midir daha fazlasına tabiî ki ihtiyaç vardır bunun içinde çalışıyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.