Isparta’dan Zeka Fışkırıyor

Minik Rabia’da Türkiye Şampiyonu Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2014 16:54
Isparta’dan Zeka Fışkırıyor

Bu yıl Ankara'da 8'incisi düzenlenen 'Hafıza Olimpiyatları', Dünyanın en zeki beyinlerini bir araya getirdi. Yarışmaya Isparta’dan katılan Rabia Nur Çelik ise “Zihinsel Çarpma Çocuklar Kategorisi”nde Türkiye Şampiyonu oldu.

Kuruculuğunu Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar'ın üstlendiği 'Hafıza Olimpiyatları' Ankara'da festival havasında Ankaraa Demora Otel'de gerçekleşti.

Yarışmaya Isparta’dan katılan Rabia Nur Çelik ise “Zihinsel Çarpma Çocuklar Kategorisi”nde Türkiye Şampiyonu oldu. Zihinsel Takvim ve Zihinsel toplama rekortmeninin de Gelendostlu Burak Bilgin olması “Isparta’dan Zeka Fışkırıyor” yorumlarına neden oldu.

 

Mehmet Köse İlköğretim Okulu’nda okuyan ve bu yıl 4’ncü sınıfa başlayacak olan 9 yaşındaki Rabia Nur Çelik, rakiplerini geride bırakarak Isparta’ya haklı bir gurur yaşattı.

Ajans32’ye konuşan Rabia Nur Çelik, düzenli bir çalışmayla bu başarıyı elde ettiğini belirterek bundan sonra da yeni başarılar için çalışmaya ara vermeden devam edeceğini söyledi.

Rabia Nur Çelik, Zihinsel Çarpma Çocuklar Kategorisinde Türkiye Şampiyonu olurken, Zihinsel Takvim Çocuklar Kategorisinde Türkiye ikincisi, Mantel Aritmetik oyunlarında ise Türkiye dördüncüsü oldu.
Minik Rabia, 4 basamaklı sayılarda kağıt kalem kullanmadan yaklaşık 40 saniyede sonuca ulaşmayı başarıyor.

Rabia Nur Çelik’in babası adem ve annesi Fatma Çelik’te küçük kızlarının kendilerine yaşattığı haklı gururu yaşıyor.

Öte yandan katılımın her yıl arttığını kaydeden Memoriad Başkanı Melik Duyar, "Beyne olan ilgi Memoriad'a olan ilgiyi ve katılımı arttırdı.

 

Memoriad'ı ilk düzenlediğimde 13 katılımcı vardı ve hepsi erkekti. Şimdi ise her yaş grubundan 154 katılımcı var. Ayrıca son yıllarda çocuklar ve bayanlar bir hayli atakta" dedi. Duyar, Ekim ayında Almanya'da dünyanın en iyi 40 beyninin yarışacağı 'Mental Calculation World Cup' Mental Hesaplama Dünya Şampiyonası yapılacağını belirtti. duyar, 'Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatları'nı 2016 yılında ise Amerika'nın Las Vegas şehrinde düzenlemeye hazırlandıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.