Isparta'lı Adem Öcal Türkiye'nin 4. GSM Operatörünü Kuruyor

Netgsm adlı iletişim ve bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren şirketin sahibi olan Adem Öcal, 10 milyon dolarlık yatırım yaptığı Netgsm için hemen 500 kişinin işe alınacağını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2011 19:16
Isparta'lı Adem Öcal Türkiye'nin 4. GSM Operatörünü Kuruyor

Kim derdi ki, bir gün Isparta’nın Koçular Köyü’nde doğmuş bir insanın, uzun yıllar Telekom’da memur olarak çalıştıktan sonra istifa ederek Türkiye’nin 4. operatörünü kuracağını. Aynen öyle oldu.

Ankara’da Netgsm adlı iletişim ve bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren şirketin sahibi olan Adem Öcal, aslen Aksu Koçular’lı. Uzun yıllar Telekom’da Bilgi-İşlem Müdürlüğü’nde ve Ankara Daire Başkanlığı’nda görev yapan Öcal, 2000’de istifa ettikten sonra Netgsm’yi kurdu. 11 yıldır iletişim ve bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren Öcal, uzun yılar üzerinde çalıştığı bir projeyi hayata geçiriyor.

Netgsm İletişim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, Turkcell, Vadofone ve Avea’dan sonra hizmete girecek 4.gsm operatörü ile ilgili altyapının tamamlandığını söyledi. Şu anda 3 firmayla da çağrı sonlandırma anlaşması yapıldığını kaydeden Öcal, Turkcell’le de baz istasyonları kullanma konusunda protokol imzaladıklarını bildirdi.

Netgsm’nin internet üzerinden aramalara yönelik faaliyete geçtiğini kaydeden Öcal, eylül ayında da sim kart çıkartacaklarını müjdeledi. Proje kapsamında birçok çağrı merkezi yapılacağını belirten Öcal, 200’e yakın kişiye iş imkanı sağlayacak bir çağrı merkezi yatırımına Isparta’da imza atacaklarını müjdeledi.

Öte yandan Adem Öcal, 10 milyon dolarlık yatırım yaptığı Netgsm için hemen 500 kişinin işe alınacağını duyurdu. Çeşitli alanlarda iş müracaatlarının kabul edildiğini belirten Öcal, Ispartalı gençlere öncelik tanınacağının altını çizdi. Öcal, www.netgsm.com.tr adresinden kendisine ve şirketine ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Adem Öcal Kimdir?

1962 Koçular Köyü - Eğirdir Doğumlu
1979 Isparta Gönen ögretmen lisesi mezunu
1985 Istanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği(Mühendis)
1993 Anadolu Üniversitesi A.Ö.F Is Idaresi Mezunu
1994 Türkiye Orta Dogu Amme Idaresi Enstitüsü (TODAIE) Kamu Yönetimi Lisansüstü Uzmanlığı (Kamu Yönetimi Uzmanı)
1985 PTT Elektronik Mühendisi
1989 PTT Bilgi Islem Müdürü
1991 PTT Telefon Müdürü
1994 PTT Bilgi Islem Baskan Yardımcılığı
1996 Basbakanlik Sayin Abdulkadir AKSU Danismanlik (Geçici Görevi)-(ANAP-DYP Kısa Hükümet Dönemi)
2001 15 Yillik Kamu Hizmetinden Kendi Isteği ile Ayrıldı
2007 Genel Seçimlerden Sonra AK Parti'den Çankaya Belediye Meclis Üyeligi
2008 AK Parti Siyaset Akademisi Mezunu

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum