Ispartalı Dernekler BAKA’dan Destek İstedi

İstanbul’da, Gönül Birliği Derneği adı altında bir araya gelen Ispartalılar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA)’nı ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2011 15:07
Ispartalı Dernekler BAKA’dan Destek İstedi

İstanbul’da, Gönül Birliği Derneği adı altında bir araya gelen Ispartalılar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA)’nı ziyaret etti.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile bir süre görüşen heyet, Ispartalı iş adamlarının kente yapacağı yatırımlar için destek ve yol gösterici olmasını istedi.

Engin de Antalya, Isparta ve Burdur illerinin kalkınmasına ivme kazandırmak, bölgenin yatırım potansiyelinin ortaya konulması ve tanıtımı için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Bu konuda İstanbul’da bulunan Ispartalı iş adamlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydeden Engin, hibe desteği verdikleri birçok proje bulunduğunu hatırlattı.

Ispartalılar Gönül Birliği Derneği Başkanı Avukat Ayhan Gültekin, Isparta ve ilçelerinden 16 derneğin bir araya gelmesiyle kurulduklarını belirterek, İstanbul’da çok sayıda iş adamı bulunduğunu söyledi.

Gültekin, çatısı altındaki derneklerin eğitim, kültür, sağlık ve spor konularında proje ve lojistik destek sağlamak, ticaret ve sanayi alanlarında cazip imkanları araştırarak teşvikte bulunmak, devlet kademelerindeki bürokratlarla birebir ilişkileri geliştirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Ayhan Gültekin, 29 Nisan'da İstanbul’daki Ispartalı iş adamlarını bir araya getirecekleri ‘Ispartalılar Buluşuyor’ toplantısına BAKA’yı da davet etti.

Yalvaçlılar Derneği Başkanı İrfan Kodaloğlu da geçmişte iş adamlarını Isparta’ya getirme, toplantı ve benzeri etkinliklerin ilgili kurum olmaması nedeniyle hedefine ulaşmadığını dile getirdi.

Kodaloğlu, BAKA’nın Isparta, Burdur ve Antalya için çok önemli bir kurum olduğunu, bölgenin kalkınmasında önemli rol üstlendiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.