Ispartalı Futbolseverlerin Hayali Gerçek Olacak Mı?

Ispartalı futbolseverler, kent büyüklerinin bir an önce harekete geçerek verdikleri sözünün arkasında durmalarını istiyor. 7’den 77’ye tüm kesimler, tribünde yerlerini alarak destek vereceklerini dile getiriyorlar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2016 11:24
Ispartalı Futbolseverlerin Hayali Gerçek Olacak Mı?

Taraftarlar, “Türkiye’nin en yaşanılabilir şehri seçilmiş bir ilin bence profesyonel anlamda bir takımı olmalı. Statları sadece konser vs. İçin doldurmak istemeyiz. Stadımız yenilendi takımımızda yenilensin onlar yeter ki yapsın biz statları doldururuz” diyorlar.

Ispartalı futbolseverlerin hayali gerçek olacak mı? Yıllardır profesyonel ligden yoksun olan Isparta’da halk kent büyüklerinden gerekli adımların atılmasını bekliyor. Bu bağlamda son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve kent büyüklerinin futbol adına attığı adımın sonucunun ne olacağı ise merak konusu. BAL’da mücadele edecek olan Özel İdarespor’un isminin Isparta 1930 olarak değiştirilme kararının açıklanmasının ardından ortada yönetim anlamında somut bir adımın atılmaması taraftarı düşündürüyor.

Akdeniz Spor Servisi ise şehrin nabzını tuttu. Isparta 1930 Futbol projesinin hayata geçirip geçirilmeyeceği konusunda ve beklentilerle ilgili halk neler söyledi? İşte bu sorunun cevabı haberimizde.

Ahmet Beyaz (Türk Telekom çalışanı):
-Kurulmasını can-ı gönülden istiyoruz. En azından sahamız boş kalmasın. Türkiye’de sadece profesyonel futbol liginde  bizim takımımız yok sanırım. Diğer illerin takımları Konyaspor var Antalya spor Süper Lig’de. Bizim neden olmasın?  Gülspor veya  Halıspor olabilir, kültürümüzü yansıtabilir ismi.


Mehmet Karaçelik (Berber):
- Takımızın olmaması kötü bir durum. Gençler sahaya inme konusunda ön plana çıkabilir. Baktığınızda şehrimizin büyük bir bölümünü öğrenciler oluşturuyor. Sonuçta Isparta’da 80 bin üniversite öğrencisi var.

Sefa Çek (Öğrenci)
-Ben Isparta’lı  değilim ama tabiiki olsun. Bizim arkadaşlar burada antrenmanlara gidiyor. Çıkıp oynarlar ama şöyle bir durum var. Burada futbol kültürü yok. Öğrenci gelir 4 sene oynar gider.  Daha önce bir alt yapı olması gerekirdi.

Bayram Karakurt (Kuaför):
-Ben Fenerbahçeliyim. Fenerbahçeyle bile ilgilenmiyorum. Bir ara Ispartaspor’u 2. Lige çıkardık yine düşmüş. Artık onunla da ilgilenmiyorum.

Ali Alkaç (Kuyumcu):
- Her şehrin takımı var ağabeycim. İşimizden fırsat buldukça sporla ilgileniyoruz, takip ediyoruz. Takımımızın olmaması büyük bir kayıp. Gururlanmak istiyoruz, yetkililere sesleniyoruz. Transferler bir an önce yapılmalı.

Gizem Öçal (Öğrenci):
-Yeniden kurulsa bir Isparta’lı olarak gurur duyarım. Genç yeteneklerimiz değerlendirilmeli. Futboldan pek anlamam ama izlemeye, desteklemeye her zaman hazırız.

Ulaş Köksal (Bilgisayar Programcısı):
-Ben Antalya’dan geliyorum. Galatasaraylıyım. Böyle şeyler için sponsor ve başa geçecek iyi bir yönetici  gerekiyor. Açıkçası bu sektöre parasal yönden baksakta küçük organizasyonlar yapılabilir. Isparta renklenecektir. Diğer illerden ilgi olacaktır.

İbrahim Ilgaz(Öğrenci):
-Türkiye’nin en yaşanılabilir şehri seçilmiş bir ilin bence profesyonel anlamda bir takımı olmalı. Statları sadece konser vs. İçin doldurmak istemeyiz. Stadımız yenilendi takımımızda yenilensin onlar yeter ki yapsın biz statları doldururuz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum