Ispartalı Gazeteci Yüreklere Dokundu

Uzun yıllar Isparta basınında görev yaptıktan sonra önce Ankara sonra da Kemer’de gazetecilik mesleğine devam eden Esin Küçükhayrat, yüreklere dokunan bir yazı kaleme aldı. İşte, Küçükhayrat’ın Kemer Gözcü Gazetesi’nde yayınlanan yazısı…

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2012 18:15
Ispartalı Gazeteci Yüreklere Dokundu

Konu ödül olunca..

11. Avrupa Gazeteciler Derneği Yılın En İyileri ödül töreninde Kemer siyasetinin en ilginç yüzü de kendini gösterdi. MHP’li Kemer Belediyesi’nin sponsorluğunu üstlendiği gecede ödüller Ak Partili siyasetçilere yağdı. Aralarda gönül almalık CHP, MHP Kemer İlçe Başkanları ile Başkan Gül’e 2 ödül verilmesi bizleri teselli etti. Sus payı niyetine kimsenin gık’ı çıkmadı en azından.
Ödüllerden ziyade Kemer basının dikkatini çeken olay iş hizmete gelince düşman kesilen siyasetçilerin birer dostluk timsali olarak orada olması oldu. Kemer Belediyesi ekibinin yoğun katılım gösterdiği organizasyona otobüsler bile misafir getirip götürdü.
***
Ocak ayında bir haber yapmıştım Yıldız ailesinin 1,5 yaşındaki doğuştan kronik akciğer hastası olması nedeni ile oksijen makinesine bağlı olarak yaşamını sürdürmeye çalışan bebekleri Gamze İkra için yardım eli uzatan olur mu acaba diye. Başkanların yapabilecekleri bir şeyler olabileceğini düşünmüştüm. Çünkü bilirsiniz, hayat o kadar acımasız ki.. Birilerinin basit şeylere harcadığı onlarca paranın sadece yüzde biri bazılarının yaşama tutunmasına küçük bir vesile olabiliyor. Sonuç mu? Sonuç kimse elini uzatmadı. Hatta bu konuyu açtığımda biri bana demişti ki; “Amaaaaan Esin, dişim kırıldı yaptırıver başkan diye bile gelen var. Hangi biriyle uğraşsın başkan?”

Evet, gördüm. Başkanların, siyasetçilerin işi o kadar yoğun ki uğraşamadılar. Gamze İkra bebek dün acılarla dolu hayatının kısacık döneminde yaşama veda etti. Direnemedi. Direnmesi için el uzatılmadı. Ödül gecesi bi canın hayata tutunmasından daha anlamlıydı çünkü.. Ben Kemer’den o ödülleri alanların her baktığında Gamze İkra’yı anımsamasını ve içlerinin birazcık acımasını isterim..
***
Kemer’le ve Kemer’in tanıtımıyla, Kemer’in siyasilerinin gerçek başarılarıyla zerre alakası olmayan bir ödül töreni düzenlendi. Hatta bazıları çıkıp, bu ödül töreninin Kemer’i dünyaya duyuracağını falan savundu. Olabilir tabi ki insanlar hayalleri olmadan yaşayamazmış. Düşünsenize körlerin sağırların birbirini ağırladığı bir ödül töreninden dünyaya ne..? Dünya ne sizin nasıl aldığınız apaçık bilinen ödüllere ne de hazırlattığınız fotoğrafları bile çakma broşürlerinize bakar. Dünya sizin hizmetlerinize bakar…

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum