Ispartalı İş Adamlarından Somali'ye Yardım

Isparta Genç İşadamları Derneği Başkanı Adem Demiralay, dernek üyeleri arasında topladıkları 20 bin lirayı Somali'ye ulaştırılmak üzere Vali Memduh Oguz'a verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ağustos 2011 12:09
Ispartalı İş Adamlarından Somali'ye Yardım

Isparta Genç İşadamları Derneği Başkanı Adem Demiralay, dernek üyeleri arasında topladıkları 20 bin lirayı Somali'ye ulaştırılmak üzere Vali Memduh Oguz'a verdi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz'u makamında ziyaret eden Isparta Genç İşadamları Derneği Başkanı Adem Demiralay, Somali'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmak istemediklerini belirterek, dernek üyeleri arasında yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Kampanya ile toplanan 20 bin lirayı Vali Oğuz'un yardımı ile Somali'ye ulaştırmak istediklerini ifade eden Demiralay, "İnşallah bu yardım en kısa sürede yerine ulaşır, buradaki insanlara bir nebze faydamız olacaksa bunda bizden son derece mutlu olacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Somali'nin Isparta için özel bir mana ifade ettiğini belirten Vali Oğuz da, Isparta'da misafir olarak ağırlanan Somalili sığınmacılarla her zaman sofrasını paylaştığını söyledi. Ispartalıların Somalili sığınmacılara çok iyi sahip çıktığını ifade eden Oğuz, hayırsever vatandaşların Ramazan öncesi yardımlara başladıklarını anlattı.

Birkaç gün önce, yetiştirme yurdunda kalan 9-12 yaş arası bazı çocukların harçlıklarından topladıkları paraları Somali'ye ulaştırılmak üzere kendisine verdiklerini hatırlatan Oğuz, "Aynı şekilde ilçelerimizde de Somalilere yardımlar yapılıyor, iftarlar düzenleniyor. Hem ulusal kampanyaya katılıyorlar, hem de yereldeki Somalilere kardeş elini uzatarak her türlü yardımı yapıyorlar" diye konuştu.

Isparta'daki bu yardımlaşmadan duyduğu mutluluğu dile getiren Oğuz, Ispartalı iş adamlarına duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Isparta Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette, Dernek Başkanı Demiralay, üyeler arasında topladıkları 20 bin liralık çeki Somali'ye ulaştırılmak üzere Vali Oğuz'a verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.