Ispartalı İşadamları Vergi Ödemede Duyarlı

Ispartalı İşadamları Vergi Ödemede Duyarlı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2016 16:34
Ispartalı İşadamları Vergi Ödemede Duyarlı

27. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Defterdar Vekili Esin Ertürk, Vergi Dairesi müdürleri ile birlikte Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundular.

Ziyarette Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Defterdar Vekili Esin Ertürk, hafta boyunca özellikle öğrenciler olmak üzere tüm topluma yönelik çeşitli etkinliklerin olacağını belirterek şunları söyledi; “27.’nci Vergi Haftası kapsamında mükelleflerimiz, öğrencilerimiz ve tüm topluma yönelik etkinliklerimiz olacak. Vergi bilincinin herkese benimsetilmesi, gönüllü ödeme alışkanlığının artırılması ve vergi uyumunu sağlamak amacıyla 27.’nci Vergi Haftamızı kutluyoruz.

Ülkemiz açısından vergi çok önemli bir unsur. Defterdarlık olarak toplumda vergi bilincinin oluşturulması veya var olan olguyu daha da genişletmek, toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmek üzere çeşitli sivil toplum örgütlerimizi ziyaret ediyor, verginin önemini anlatıyor ve Defterdarlığımız ile ilgili sorunları dinleyerek çözüm yollarını birlikte buluyoruz. İlimizde vergide tahsilat oranı sevindirici boyuttadır. Bu bağlamda İşadamlarımız Isparta da çok özverili bir şekilde vergilerini ödüyorlar. Isparta vergi tahsilatında Türkiye ortalamasının üzerinde. Bunda sizlerin de emeği çok büyük şahsınızda tüm işadamlarımıza teşekkür ediyoruz.”diye konuştu

ITSO Başkanı Başdeğirmen de ziyaretlerinden dolayı Defterdar Vekili Ertürk ile Vergi Dairesi Müdürleri ve çalışanlarına teşekkür ederek, “Vergi dairelerimiz bizim iş ortaklarımızdır. Daha önceleri korkarak girdiğimiz Vergi dairelerinde artık hiçbirşey eskisi gibi değil vatandaş odaklı hizmet veriliyor ve her türlü kolaylık sağlanıyor. Bu da bizim üyelerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırıyor. Ispartalı işadamlarımız vergisini zamanında ödeyebilmek için elinden geleni yaparlar. Devletimize olan borç önceliktir. Bizler vergilerle büyüyoruz. Ne kadar çok üretim yapar, ne kadar çok vergi ödersek o kadar çok hizmet alırız diye düşünüyoruz. Bakıldığı zaman Ispartalı işadamlarımızın vatandaşlarımızın ödediği verginin karşılığını hizmet olarak aldığını görüyoruz. Sağlık, eğitim, alt yapı ve daha birçok konuda ilimiz çok iyi durumda. Bu vesile ile Vergi haftasını kutluyor ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. “dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.