Isparta'lı Kadın Davulcu İş Başında

Isparta'da 6 yıldır ramazan aylarında sahur vaktinde davul çalarak vatandaşları uyandıran kadın davulcu Hanım Polat, bu yıl da görevini yapmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ağustos 2011 13:32
Isparta'lı Kadın Davulcu İş Başında

Bu yıl Keçeci Mahallesi'nde davul çalacağını belirten 9 çocuk annesi Polat, eşinin Rusya'ya çalışmaya gittiğini, zorunluluktan dolayı ramazanda davul çalmaya başladığını söyledi. Polat, daha önce düğünlerde tef çaldığı için davula yabancı olmadığını ifade etti. 6 yıldır bu işi yaparak meslek haline getirdiğini dile getiren Polat, her yıl ramazanda belediyenin sınavına katılarak, davul çalmaya devam ettiğini anlattı.

Eşinin Rusya'dan geldiğini ve onun da bu yıl Işıkkent Mahallesi'nde davul çalmaya başladığını belirten Polat, kendi görev alanındaki mahallede tek başına davul çaldığını bildirdi.

İlk yıllarda gece davul çalmakta çeşitli sıkıntılar yaşadığını ancak artık bu sıkıntıları aştığını kaydeden Polat, sözlerine şöyle devam etti:

''Ispartalılar beni görünce alkışlıyor, destekliyor. Hatta kadın olmamdan dolayı birkaç fazla mani söylettiriyorlar. Kadınlardan da destekler alıyorum. Artık işimi seviyorum ve çekinmeden yapıyorum. İnsanlardan olumsuz bir davranış görmedim.''

Kadın olmasından dolayı davul çalmasının yadırganmaması gerektiğini ifade eden Polat, kadınların her kesimde yer almaya başladığını, zamanla kadın davulcuların sayısının artacağına inandığını söyledi.

Hanım Polat'ın eşi Ahmet Polat da eşini davul çalmasından dolayı desteklediğini belirtti. Eşinin önce mecburiyetten bu işe başladığını anlatan Ahmet Polat, şimdi eşiyle farklı mahallelerde davul çalarak, geçimlerini sağladıklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.