Ispartalı Kadınlar Dünya Rekoru Kırdı

Ispartalı Kadınlar Dünya Rekoru Kırdı

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2016 18:29
Ispartalı Kadınlar Dünya Rekoru Kırdı

Elele Derneği tarafından yüzlerce kadının katılımıyla Dünyanın En Büyük Sevgi Battaniyesi rekoru kırıldı. Sevgi Battaniyeleri Projesi kapsamında dernek, rekor kırmak için çalışmalara üç ay önce başladı. Dünya Karın Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Orhan Kural'ın da desteğiyle 300'den fazla kadın, dünyanın en büyük battaniye rekorunu kırmak için battaniye ördü.

785,5 METREKARE
Rekor denemesi için Anneler Günü'nün olduğu 8 Mayıs tarihi seçildi. Isparta Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilen rekor denemesinde örülen battaniyeler birbirine eklendi ve battaniye yeşil sahaya serildi. Dünya Kadın Rekorları Yetkilisi Aydın Türkgücü ve Dünya Kadın Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Orhan Kural tarafından serilen battaniyenin ölçümü yapıldı ve 785.5 metrekare alana sahip olduğu tescillendi.

BATTANİYE BAŞINDA HALAY ÇEKTİLER
Ardından rekor denemesine katılan kadınlar dev battaniye önünde fotoğraf çektirip, el ele halay çekip eğlendiler. Battaniye etrafında toplananların üzerine gül yaprakları serpiştirildi ve gül suyu sıkıldı. Plaket takdimi sonrasında da rekor belgesi Vali Vekili Fevzi Güneş, Vali Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan, Dünya Kadın Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Orhan Kural, El Ele Dernek Başkanı Canan Aydın, Dünya Kadın Rekorları Yetkilisi Aydın Türkgücü tarafından imzalandı.

Örülen battaniyeler, sevgi evlerinde kalan çocuklara ve yaşlı bakım merkezlerinde kalan yaşlılara dağıtılacak

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum