Ispartalı Karatecilerden 10 Madalya

Analig Karate Grup Birinciliği Sona Erdi

Yayınlanma:
Ispartalı Karatecilerden 10 Madalya

Mersin’de gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Artistik Karate Grup Birinciliği Müsabakalarında yarı finallere katılacak takımlar belirlendi.   Spor Genel Müdürlüğü, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığının 2018 yılı faaliyet programında yer alan 10-11 Mart  tarihleri arasında Türkiye geneli 6 İl’den 38 bayan, 39 erkek toplam 77 sporcunun katılımı ile Mersin Seyfi Alanya Spor Salonunda düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Karate Grup Birinciliği Müsabakaları sonunda yarı final vizesi alan takımlar belli oldu.   

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Karate İl Temsilcisi Kadir Karakaş Müsabakalarla ilgili yaptığı açıklamada “Spor Genel Müdürlüğü tarafından Sporun tabana yaygınlaştırarak müsabakaların daha fazla çoğalması,  yerel faaliyetler sonucu üst gruplara katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemini oluşturarak çocukların kişiliklerini sporun eğitici fonksiyonunu kullanarak duygusal ve sosyal yönden  yetiştirilmesi  ve geliştirilmesini hedeflenen ANALİG kapsamında dereceye giren sporcularımız var. Kızlarda 6 sporcu, 4 final; 2 altın, 2 gümüş ve bir bronz ile yarı finale yükselen, kız takımımıza başarılar diliyorum. Erkelerde  5 sporcu, 5 madalya ile, yarı finale yükselen, Erkek takımımıza başarılar dilerim. Derece yapan sporcularımız Kırşehir’de düzenlenecek olan yarı finale katılma hakkı elde etti” dedi.   Ferdi ve takım olarak birincilik mücadelesi veren Karateciler performanslarıyla göz doldururken, müsabakaların ardından kızlarda Adana birinci, Hatay ikinci Mersin üçüncü, Isparta dördüncü, Karaman beşinci ve Osmaniye altıncı olurken erkeklerde ise Hatay birinci, Adana ikinci, Mersin üçüncü, Karaman dördüncü, Isparta beşinci ve Osmaniye altıncı oldu. 

2.20180312174417.jpg 

Müsabakalar sonunda dereceye giren il karma takımlarına ve Ferdi sporculara ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Türkiye Karate Federasyonu temsilcisi Tamer Kılınç, Türkiye Karate Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Selahattin Ateş, Tesis Amiri Ramazan Kozan ve antrenörler takdim etti.    Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Karate Grup Müsabakalarında ilk altıya giren İl karma takımları 14-15 Nisan 2018 tarihileri arasında Kırşehir’de gerçekleştirilecek olan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Karate yarı finallerine katılmaya hak kazanmışlardır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.