Ispartalı Kitapçıdan İlginç Öneri

Ispartalı kitapevi işletmecisi son günlerde yaşanan toplumsal olaylarla ilgili sosyal paylaşım sitesi üzerinden ilginç bir kampanya başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2013 12:07
Ispartalı Kitapçıdan İlginç Öneri

Yusuf Yavuz’un haberine göre; Isparta’da gerçekleştirilen Taksim olayları eyleminde polis müdahalesi sırasında coplardan nasibini alan 30 yaşındaki kitapevi işletmecisi Bilge Kaya, tıpkı futbolcular gibi toplumsal olaylara müdahale eden polislere de forma ve numara giyme zorunluluğu getirilmesi için kampanya başlattı.

Eylemler sırasında kameraları alıkoyup telefon kıran polislerin de görevden ihraç edilmesi gerektiğini savunan Kaya, “özel hayat gizlidir, mahkeme kararı gerektirir” diyor. 

‘POLİSLER FORMA GİYSİN!’
Polis dayağının ardından sabaha karşı işyerinden gözaltına alındığını anlatan Kaya, daha sonra serbest bırakıldığını ancak dayak olayıyla ilgili şikayette bulunmaya hazırlandığının da altını çizerek, polisin uyguladığı şiddeti durdurmaya yönelik bir de kampanya başlatma kararı aldığını söyledi. Eylemler sırasında gördüğü ve yaşadıklarının kendisini aşırı derecede rahatsız ettiğini dile getiren Kaya, “şiddetin bu derecesi tüylerimi ürpertti. Bu nedenle toplumsal olaylara müdahalede görev alan polislere, tıpkı futbolcularda olduğu gibi numaralı forma zorunluluğu getirilmeli. Böylece görev sırasında suç işleyenlerin tespiti kolayca yapılabilir” görüşünü savundu.

İNSANA İNSAN GİBİ DAVRANMAK ÖĞRETİLMELİ
Toplumsal olaylarda asıl hedefin polis olmadığının polislere öğretilmesi gerektiğini dile getiren Kaya’nın kimi talepleri ise şöyle:

*Kanunsuz emre uymasınlar, nasıl gözaltına alınanlara bir şey olmuyorsa polislere de bir şey olmaz.
* Asla insan olduklarını ve insana vurduklarını unutmamalarını sağlayacak özel eğitim çalışmaları yapılsın.
* Polislere de sendikalı olup örgütlenme hakkı verilsin; zaten o çalışma koşullarından rahatsız olanlar ayaklanıyor.
* İnsanlara insan gibi davranmazlarsa insan gibi görülmeyecekleri öğretilsin.
* Maaşları dövülen vatandaşların vergilerinden çıkıyor ve bu maaşlar polislere görevlerini hukuka uygun biçimde yapmaları için ödeniyor.
* Toplumsal olaylarda her şey olmaması için görevli olan polis vatandaşa şiddet uygulayamaz doğanın kuralıdır; şiddet şiddeti doğurur, kimsenin kılına zarar gelmemeli.
*Bu tür konular TBMM İnsan Hakları Komisyonu gibi Meclise bağlı bir organca denetlenmeli.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum