Ispartalı Messi!

Türk Futboluna Yeni Bir Yıldız Geliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Eylül 2013 13:38
Ispartalı Messi!

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda deplasmanda Apollon'u 2-1 yenerken galibiyet golü Yusuf Erdoğan'dan geldi.

Yusuf, geçen hafta ligde Trabzonspor'un Karabükspor'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın da yıldızıydı. Peki 5 günde Türk futbolunun gündemine oturan Yusuf Erdoğan kim?

Yusuf Erdoğan, hayatı Anadolu'nun farklı şehirlerinde geçmiş bir asker çocuğu... Küçük yaşta Fenerbahçe minik takımına seçilse de babasının Afşin'e tayiniyle futboldan kopmuş, 13 yaşında Futbol Star yarışmasına katıldığında keşfedilmiş bir yetenek. 1461 Trabzon'un Galatasaray'ı Türkiye Kupası'ndan elediği o unutulmaz sürprizle futbol kamuoyunun yakından tanıdığı 21 yaşındaki oyuncu, Ümit Millî Takım'a seçilmenin gururunu yaşıyor...

Yusuf Erdoğan, 7 Ağustos 1992 doğumlu... Aslen Ispartalı. Her ne kadar futbol hayatı hep Trabzon'da geçse de ve "Kendimi biraz Trabzonlu gibi hissediyorum" dese de Ispartalı olduğunu hep söylüyor. Hatta Twitter hesabında bile Isparta'nın plaka kodu olan 32'yi kullanıyor.

Futbola Araklıspor'da başlayan Yusuf, kalitesini 1461 Trabzon serüveninde herkese gösterdi. Bu başarısı kendisini 1461 Trabzon'dan tanıyan Mustafa Reşit Akçay tarafından Trabzonspor'a transfer edilerek taçlandırıldı. Sol kanattaki süratli yapısıyla ve oyun bilgisiyle dikkat çeken Yusuf Erdoğan'ı Bruma transferinden önce Galatasaray da istemişti. Ancak Trabzonspor'u Yusuf'un gidişine izin vermemişti.

"TÜRKİYE'DE BÖYLE FUTBOLCU ÇOK"
Yusuf Erdoğan, Apollon maçı sonrası şöyle konuştu:
"Hocam oyuna girerken sürekli arkaya koşu yapmamı söyledi. Adrian da güzel pas verdi burdan ona da teşekkür ediyorum. Maça iyi başladık. Anlamsız bir penaltı oldu ve golü yedik. Golü erken bulmasaydık sorun olabilirdi. Golden sonra özgüvenimiz yerine geldi. Maçın hakimi bizdik. Çok mutluyuz. Türkiye'de 1-2 hafta üst düzey oynayıp sonra kaybolan örnek sayısı çok. Ben onlar gibi olmak istemiyorum. Hergün üzerine koyarak performansımı yükseltmek istiyorum."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum