Ispartalı ‘Otopark’ Müjdesi Bekliyor

Ispartalı ‘Otopark’ Müjdesi Bekliyor

Yayınlanma:
Ispartalı ‘Otopark’ Müjdesi Bekliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediyeye bağlı bütün otoparklarda tam gün ücretini 1 TL’ye indirmesinin ardından Ispartalı vatandaşlar da bu uygulamanın Isparta’da da hayata geçmesini istiyor. 

Bilindiği gibi, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 12 Mart 2018 Pazartesi günü yaptığı toplantıda belediyeye bağlı bütün otoparklarda tam gün ücretinin 1 TL olarak belirlenmesine ay birliği ile karar vermişti. Bu kararın ardından gözler Isparta’ya çevrildi. Vatandaşlar bu uygulamanın Isparta’da da uygulanması için Belediye’den talepte bulunuyor. 

ANKARA’NIN UYGULAMASI 

ISPARTA’YA ÖRNEK OLACAK MI? 

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm otoparklarda ilk 1 saatin ücretsiz, tam gün ücretinin ise 1 TL olmasına ilişkin kararın belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından gözler diğer illere çevrildi. Başkente, Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararla belediyeye bağlı tüm yol boyu açık, kapalı ve katlı otoparklarda ilk bir saat ücretsiz olurken tam gün ücreti ise 1 TL oldu. Başkentte belediyeye ait otoparklarla ilgili alınan bu kararın diğer illere de örnek olup olmayacağı bilinmezliğini korurken, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onay verdiği teklif ‘Isparta’da da hayata geçirilebilir mi sorusunu akıllara getirdi.

OTOPARK KONUSUNDA YOL 

KENARLARI TERCİH EDİLİYOR

Isparta’da şehir içinde Belediye tarafından yapılan birçok otoparkın bulunmasına rağmen otopark sıkıntısı çözülemiyor. Araç sahipleri ise araçlarını yol kenarına park etmeyi sürdürüyor ve otopark için yol kenarlarını tercih ediyor. Durum böyle olunca hem kaldırımlar işgal ediliyor hem de yayalar ve engelli vatandaşlar mağdur ediliyor. Özellikle kent merkezinde ara sokaklarda, caddelerde, kamu binalarına yakın yerlerde bu sorunla karşılaşmak mümkün. Hal böyle olunca yolda yürümek zorunda kalan yayalar ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliyor.

İNDİRİM KARARI OTOPARK 

SORUNUNU EN AZA İNDİRİR

Çoğu araç sahibi otopark ücretlerinin fazla olmasından yakınırken, vatandaşlarda kaldırımların araçlar tarafından işgal edildiğinden dert yanıyor. Isparta’da otopark ücretlerini fazla bulan araç sahipleri araçlarını belediyeye ait otoparklara park etmek istemiyor. Ankara’da belediyeye ait otoparklarda hayata geçen uygulama Isparta’da da hayata geçirilir mi bilinmez ama vatandaşlar ve sürücüler böyle bir uygulamanın otopark sorununun en aza indirilmesi için Isparta’da da hayata geçirilmesini istiyor.

OTOPARK KÜLTÜRÜNÜN KAZANDIRILMASI 

İÇİN BÖYLE BİR UYGULAMA ÖNEMLİ 

Vatandaşa otopark kültürü kazandırmak amacıyla başkentte belediyeye ait otoparklarda hayata geçirilen uygulama vatandaşın cebine de oldukça olumlu yansıyacak. Bu uygulamayı Isparta’da da görmek isteyen vatandaşların, Belediye otoparklarındaki ücretlerin yüksek oluşundan şikayetçi. 

ISPARTA’DA BİR GÜNLÜK 

(24 SAAT) OTOPARK ÜCRETİ 8 LİRA 

Bilindiği gibi; Isparta Belediye Meclisinin geçen yıl Ağustos ayının ilk toplantısında aldığı kararla; Belediye’ye ait otoparklarda fiyatları 0 – 15 dakika ücretsiz, 15 dakika –  1 saat 1 TL, 1 - 3 saat arası 2 TL, 3 - 5 saat arası 3 TL, 5 - 7 saat arası 4 TL, 7 - 10 saat arası 5 TL ve 10 - 13 saat arası 6 TL, 13 - 15 saat arası 7 TL ve 15 – 24 saat arasını da 8 TL olarak belirlenmişti.   

ISPARTA’DA OTOPARK 

KÜLTÜRÜ YOK

Otopark ücretlerini fazla buldukları için yol kenarına araçlarını park etmeyi tercih eden vatandaşlar, konu ile ilgili olarak yaptıkları açılamada; “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin otoparklarla ilgili almış olduğu karar oldukça isabetli bir karar olmuş. Aynı kararın Isparta’da da alınmasını istiyoruz. Her şeyden önce Isparta’da ne trafik kültürü ne de otopark kültürü var. Otopark kültürünün olmamasının nedeni de belediyenin otopark ücretlerini yüksek tutmasından kaynaklanıyor. 

“ISPARTA’DA DA UYGULANMASI 

İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK” 

Durum böyle olunca araç sahipleri de kaldırımları işgal ediyor. O zamanda Isparta’ya hiç yakışmayan görüntüler ortaya çıkıyor. Ankara’da alınan kararın Isparta’da da uygulanması için hiçbir neden yok. Otopark ücretleri fazla geldiği için yol kenarlarına araçlarımız park etmek zorunda kalıyoruz. Ankara’da belediyenin otoparklarla ilgili almış olduğu kararın Isparta’ya da örnek olmasını umuyoruz” şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum