Ispartalı Seçmenin Profili

Gazeteci Cüneyd Oktay Yazdı... Ispartalı Seçmenin Profili...

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2015 16:57
Ispartalı Seçmenin Profili

Bilgi, belge ve iddialarıyla her konuda otorite kesilenlerin, tartışma ve sohbetlerde siyaset konusunda mangalda kül bırakmayanların, İlk memeden kesildikten sonra siyaset yaşamının tamamını beşik, koltuk ve tabut arasında geçirenlerin, Hamili kart yakınımdır kartviziti ile geçinenlerin memleketi Isparta’da siyaset arenası ve pazarı yeniden açıldı.

Tayyip Bey’i alkışlayan, Özal’ı taşlayan, Demirel’i yuhalayan, yeni vekil adaylarının sırtını sıvazlayan ve değişen siyaset gündemine anında ayak uyduran bir profile sahip olan Isparta seçmeni yeni bir seçim dönemine hazırlanıyor.

Yeni cepçiler, yeni Recepçiler, yeni Tayyipçiler, yeni Türkiyeciler caddelerde yine bir ordu gibi gezecekler Bu yarısı kravatlı, yarısı çarıklı guruplara şimdiden saygı gösterecek, saygı duyacaksınız.

Siyasetin değişmeyeceği, sadece siyasetçilerin değişeceği yeni vizyonun Kürtçülük, Dersimcilik, Etnisitecilik, Lobicilik olan yeni siyaset içerisinde bir de seçeceğimiz adayların biyografisi üzerinde durmakta yarar var.

Kendi iç siyasetindeki polemikler nedeniyle halka yeterince gidemeyen CHP 12 Haziran seçimlerinde elde ettiği kazanımı yeniden yakalamaya çalışıyor.

Isparta’nın eski Valisi Ali Haydar ÖNER’i 1.sıradan milletvekili olarak TBMM’ye göndermiş olan ancak Isparta’daki mikro milliyetçilik anlayışı nedeni ile Ali Haydar beye yeniden şans tanımayacakmış gibi görünen Ispartalı seçmeni şimdilik pusuya yatmış gibi görünüyor.

Ancak, ÖNER’in Genel Merkez tarafından bu seferki milletvekilliği adaylığını Ankara veya başka bir ile çekilmesi muhtemel görünüyor. Eski bir Mülkiyeli ve Devlet Adamı olan Ali Haydar’ı Genel Merkez gözdem çıkaramayacak gibi görünüyor.

CHP’deki yerel siyaset gündemi ise ön seçim olması üzerine şekilleniyor.
İl Başkanı Vedat ŞENOL, “ön seçim olmazsa ben yokum” inadındaki karalılığı sürerken vekil adayları içerisinde Naci YOLDAŞ, M. BÜYÜKTUNCER, gibi isimler de ön seçim görüşünü paylaşıyor.

CHP’deki diğer kritik bir konu da, Isparta’nın eski Valisi Ertuğrul DOKUZOĞLU’nun Güniz Sokağın referansı ihtimalini yükseltiyor. Şayet ön seçim olmazsa Genel Merkez tarafından soru işareti olan 2. Sahış da Ramazan GÜL adı fısıltı gazetelerinde geçiyor.

Yavru muhalefet MHP’deki sessizlik sürerken yaptığımız kulislere göre; Erdoğan CABIOĞLU ve Mustafa ZORLU’nun adaylıkları şimdilik muhtemel görünüyor. 90’lı yılardan sonra MHP’de aktif siyasete başlayan Erdoğan CABIOĞLU 57. Hükümet Döneminde İl Başkanlığı sırasında teşkilat içerisinde toparlayıcı rol oynamış bir siyasetçi idi.

CABIOĞLU, MHP kadroları içerisinde Genel Başkan BAHÇELİ’nin güven duyduğu isimlerden ve kamuoyu tarafından sevilen bir siyasetçi kimliği oluşturmuştur.

Siyaset arenasındaki tatlı-sert üslubu ile tanınan Mustafa ZORLU 57. Hükümet Döneminde milletvekili, İçişleri Komisyonu Üyesi ve MKYK Üyesi olarak siyasette bir dönem önemli rol oynamış eski bir ülkücüdür.

Siyasete yeniden ön seçim iddiası ile giren ZORLU, “ön seçim varsa, ben varım” sinyalleri veriyor.

Önceleri Ülkü Ocakları Başkanı, daha sonra iş dünyasındaki gösterişi ile tanınan Ziya NUHOĞLU, Çevre Mühendisliğindeki birikimlerini, Belediye, atık su gibi hizmetlerde yoğunlaştırmış Ocak Başkanlığı ve parti içerisinde etkinliğini korumayı iyi bilen bir Karadeniz çocuğudur. Daha önceki milletvekilliği adaylığı sırasında devlerle yarışan Ziya NUHOĞLU, siyasi kulislerde yine aday olacağı tartışılıyor. Tabi ki takdir teşkilatın olacaktır.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin ve partisine verdiği destek ve kampanyalarla ismini kuvvetlendiren eski Belediye Meclis Üyesi ve İş Adamı Hüseyin UÇMAN göstermiş olduğu çabalar ile artık ben de varım mesajları veriyor.

Isparta’nın en hırslı çalışan İl Başkanları arasındaki en önemli isim olan İsa YALÇIN, şuanda sessizliğini koruyor olsa bile pek yakında adaylığını açıklaması %90 muhtemel görünüyor.

Yavru muhalefet partiler arasında hiç yılmadan Isparta ve Türkiye adına 12’den vurduğu haber ve mesajları ile ayın zamanda Amerikan karşıtlığı görüşleri ile, siyasete Tayyip Erdoğan ile başlamış olan Cevat GENÇAY, siyasetteki çeyrek asırlık birikimleriyle yen iden ortaya çıkması muhtemel görünüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum