Isparta'lı Şehidin Ailesine Devlet Övünç Madalyası

1992 yılında Ankara'da İkinci Tank Er Eğitim Merkez Tabur Komutanlığı'nda nöbet sırasında şehit olan Ispartalı Mehmet Ali Arslan adına ailesine ''Devlet Övünç Madalyası'' verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Aralık 2011 13:19
Isparta'lı Şehidin Ailesine Devlet Övünç Madalyası

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Türk milletinin bu toprakların hangi bedeller ödenerek alındığını, şehit kanları ile sulandığını çok iyi bildiğini belirtti. Türk halkının her zaman şehitlerine ve gazilerine şükran borçlu olduğunu ifade eden Oğuz, ''Bu millet kendisine ve vatanına hizmet edenleri unutmamıştır ve unutmayacaktır'' diye konuştu.

Şehitliğin ne anlama geldiğinin, mertebesinin ne olduğunun Türk halkı tarafından çok iyi bilindiğini kaydeden Oğuz, vatan için kanlarını veren insanların övünülecek bir iş yaptıklarını ve bu nedenle de bu madalyaya layık görüldüklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan övünç madalyasını şehit Mehmet Ali Arslan'ın babası Mustafa Arslan'a teslim eden Oğuz, bu şerefli görevi Cumhurbaşkanı adına kendisinin yaptığını kaydetti.

Gelendost'ta yaşayan Mustafa Arslan, evlerinin elverişsiz olduğunu ve yeni bir ev için Vali Oğuz'dan destek istedi.

Şehit Mehmet Ali Arslan'ın ağabeyi Arif Arslan da iş istedi.

Vali Oğuz, ihtiyaçların giderilmesi konusunda Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin'e talimat verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.