Ispartalı Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı

Siirt'te şehit düşen Komiser Osman Demir'in cenazesi, Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Balkırı köyünde toprağa verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2011 17:09
Ispartalı Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ispartalı şehit son yolculuğuna uğurlandı

Siirt'te şehit düşen Komiser Osman Demir'in cenazesi, Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Balkırı köyünde toprağa verildi.

Şehit Komiser Demir'in cenazesi ambulansla Balkırı köyündeki ailesinin evinin önüne getirildi. Şehidin evinin önündeki törene, eşi ve çocukları, ailesi, yakınları, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Vali Memduh Oğuz, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz ile köylüler katıldı.

Şehit Komiser Demir'in annesi ise sinir krizi geçirdiği için törene katılamadı.

Ambulanstan indirilen tabuta sarılan şehidin eşi Şengül Demir ile oğlu Abdullah Enes Demir, uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin kardeşleri sinir krizi geçirdiler. Ailenin şehidin cenazesini görmek için tabutun açılmasını istemesi üzerine Isparta Müftüsü Emin Avcı ile Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, cenazenin mezarlıkta gömülürken görmelerinin daha uygun olacağını söylediler.

Evin önünde Müftü Avcı tarafından yapılan duanın ardından şehidin cenazesi tören mangası ile Balkırı Köyü Camisi'ne taşındı. Cami önündeki törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit komisere akraba olduğu öğrenilen Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Jandarma Genel Komutanlığının çelenk gönderdiği görüldü.

Burada kılınan cenaze namazının ardından vatandaşlar şehit komiserin tabutunu mezarlığa omuzlarda taşımak istediler. Bunun üzerine Vali Memduh Oğuz'un talimatıyla tabut, tören mangası yerine vatandaşlarca mezarlığa taşındı.

Öte yandan tabutun mezarlığa götürülmesi sırasında babasının fotoğrafını taşıyan Şehit Komiser Demir'in büyük oğlu Abdullah Enes Demir'in, babası çok istediği için polislik sınavı elemelerine katıldığı, önümüzdeki günlerde de mülakata katılacağı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum