Ispartalılar Şehir Hayatından Kaçıyor

Ispartalı vatandaşlar, şehir hayatından kaçıyor. Buna en uygun örnekte, son yıllarda emekli olan vatandaşların köylere göç etmesi oluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2012 15:48
Ispartalılar Şehir Hayatından Kaçıyor

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sıddık İpek, köyden kentte göç oranının durduğunu, bilakis şehirde yaşayan vatandaşların köylerine göçtüğünü söyledi.

Şehirde yaşayan vatandaşların yavaş yavaş köylere fidan dikimi için gittiğini söyleyen İpek, köy hayatının da hiçbir zaman bitmeyeceğinin altını çizdi.

Isparta’da ilk defa ilçe ve köylerde çiftçilikle ilgili olarak eğitim toplantıları yapılıyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İpek: “Çiftçilerimizin tarım ve hayvancılık konusunda bilinçli, gerçeklere uygun faaliyetlerin yürütülmesini sağlamak, bunun için bir program dahilinde tüm ilçe, belde ve köylerde toplantılar planladık.

Şimdiye kadar 80 toplantı yapıldı. Toplantılara çiftçilerimiz yoğun ilgi gösterdiler. Bilhassa kadınlarımızın ilgi göstermeleri bizleri çok sevindirdi. 2012 yılı sonuna kadar 174 köy, 53 belde ve 13 ilçenin tümünde toplantılar yapılacaktır.

Isparta son yıllarda tarım ve hayvancılıkta ileri bir düzeye geldi. Meyvecilikte (elma, kiraz, kayısı ve şeftali) Türkiye genelinde söz sahibi olmuştur. Bakanlığımızın vermiş olduğu destek sayesinde küçük ve büyükbaş hayvancılıkta ileri bir düzeye gelmiştir. İlimizde son yıllarda küçükbaşta %20 ve büyükbaşta %15 artık meydana gelmiştir.

Isparta’da tarım ve hayvancılık konusundaki yatırımlar arttırılmıştır. Büyük ölçekli hayvancılık işletmeleri kurulmuştur. Süt üretiminde yıllık 132 bin tonu geçmiştir bu toplam süt işletme tesislerinde değerlendirilmiştir.

Sonuç olarak Isparta’da tarım ve hayvancılığın ilerlemesi, köylerde yaşayan %30 çiftçilerimizin artık kente göç yapmaktan ziyade kentten köylere yatırım yapmak için göç ediyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum