Ispartalıları Kandırıyorlar

MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti’nin gündeminde Isparta’ya dair bir plan ve proje olmadığını öne sürerek Isparta’ya gelen bakanların da Ispartalıları kandırdığını ileri sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2014 10:17
Ispartalıları Kandırıyorlar

Yalçın, Başbakan Erdoğan’ın Isparta mitingine de göndermede bulunarak “Cevapsız kalan soruların cevabını Ispartalar sandıkta verecek” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta İl Başkanı İsa Yalçın Gramofon Kafe’de düzenlediği basın toplantısında hükümeti adeta yaylım ateşine tuttu. AK Parti hükümetinin gündeminde Isparta olmadığını ileri süren Yalçın, bakanların ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta ziyaretlerini de mercek altına alarak Başbakan ve bakanları Ispartalıları kandırmakla suçladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta mitingi öncesinde yerel gazeterin de ortak manşetle çıkarak bazı talepleri gündeme getirdiğini hatırlatan Yalçın “Ama Sayın Başbakan hiçbir talebe cevap veremedi. Çünkü gündeminde Isparta yok” ifadelerini kullandı.

YOK YOK YOK

Yalçın, “Dereboğazı yolu için “kademeli olarak yapılacaktır” dedi. 2014 yatırım programında yok. 2015’te olacağını da bilmiyoruz! Hızlı tren ile ilgili ne dedi?... “Burdur’la ortak kullanacaksınız…” Güzergah Isparta’dan geçsin yine Burdur’la kullanalım. Sayın Başbakan!..Hatta “Isparta- Gümüşgün güzergâhını bile 2014’te 2015’te yapacağız” demedi. Polis okulu konusunu ağzına bile almadı. Isparta’nın hiçbir beklentisine cevap vermedi. Teşvik bölgesinde durumumuz belli, düzeltilecek mi? Cevap yok. Isparta’ya ikinci üniversite açılacak mı? Cevap yok. Havaalanı daha aktif hale getirilecek mi? Cevap yok. Isparta’ya herhangi bir bölge müdürlüğü açılacak mı? Cevap yok. Isparta ve İlçelerde istihdam artırıcı yatırımlar için herhangi bir devlet desteği olacak mı? Cevap yok. Bu yokları daha da uzatabiliriz” diye konuştu.

Yalçın, “MHP, Isparta’nın sorunlarını, ihtiyaçlarını bilmektedir. Ispartalının sorduğu soruları cevapsız bırakan Erdoğan’a, Ispartamızın cevabını 30 Mart Akşamında verecektir” dedi.

UZAKTAŞ’I ITKM İLE VURDU
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş’a da ITKM üzerinden yüklendi. Yalçın, “AKP’nin Belediye Başkan adayı Nuri Uzaktaş ITKM konusunda: “Belediye halkın temsil edildiği yerdir, gücünü halktan alır. Halkın menfaati ne ise onu uygular. Bu gücün karşısında da kimse duramaz. ITKM müteahhidi hiç duramaz. Biz taviz vermeyeceğiz. Belediyemizi aciz duruma düşürmeyeceğiz.” (basın-11 Mart 2014) diyor. Sayın Uzaktaş, Siz yaptığınız sözleşme ile halkın, hakkını yerle yeksan etmişsiniz. Balaman döneminde müteahhitle yaptığınız sözleşme ortadayken, şimdi de kakıyor, Uzaktaş, ITKM için "burası Ispartalı esnaflarımızın nefes alabileceği bir yer olacak. Belediye bunu sağlayacak güçtedir. Vergi tabelasında Isparta yazan esnafa yüzde 20-25 oranında kira indirimi de sağlayacağız" diyorsun. Ben buradan soruyorum Isparta belediyesi Balaman döneminden kaç dükkan var?” diye konuştu.

HANİ BELEDİYENİN İŞİ FABRİKA YAPMAK DEĞİLDİ
AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş’ın “Sanayinin lokomotifi Isparta Belediyesi olacak” vaadini de değerlendiren Yalçın, “Seçim dönemine girinceye kadar AKP milletvekilleri ve Nuri Uzaktaş “fabrika kurmak belediyenin görevi değildir.” Diyerek bu konuda Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’ı tenkit ederlerken Şimdi ne oldu da “Sanayinin lokomotifi Isparta Belediyesi olacak...! Isparta’da yatırım yapılmaz, sanayi gelişmez gibi muhalefet kültürü oluşmuş.” demektedir.

AKP ZİHNİYETİNİN TANIMLAMASI
Bir kere muhalefetin ne böyle bir gayreti var ne de söylemi var. Kendisi Isparta’da muhalefet etme sürecini şöyle tanımlıyor; 1970’li yılların sorumlusu Şevket Demirel, 1980’li yılların sorumlusu Turgut Özal, 1990’lı yılların sorumlusu kriz, 2000’li yılların sorumlusu Tayyip Erdoğan, Ben açıkça bunu ifade ediyorum. Bu tanımlama, tamamen AKP zihniyetinin tanımlamasıdır. 1-1970’li yılların sorumlusu olarak gösterdiğin Sayın Demirel döneminde; Isparta gerekli destekleri o günün şartlarında alarak ortaya Göltaş ve Orma gibi kuruluşlar ile irili ufaklı 11 tekstil fabrikası yapılmıştır.

2-1980’li yılların sorumlusu olarak gösterilen Özal döneminde yaklaşık 350 kişinin çalıştığı Kamgarn Tekstil kurulmuş, Dereboğazı yolu devlet yolu statüsüne sokulmuş, Göller Üniversitesi olarak kanun taslağı hazırlanmış daha sonra Süleyman Demirel Üniversitesi olarak kanunlaşmıştır. Eğirdir’den Isparta’ya içme suyu projesi o dönemde gerçekleşmiştir. Yine 1970-2000 yılları arasında Isparta’ya, Çevre ve Orman Bakan’ı Sayın Veysel Eroğlu’nun dediği gibi sadece 9 gölet yapılmamış.9 Baraj,21 Gölet, Eğirdir Gölünden Isparta ovalarının sulanması için 7 pompa istasyonu kurulmuştur. Bu hizmetleri kim gerçekleştirdiyse Allah onlardan razı olsun diyoruz.

DARI DERESİ TEMELİ ANAP DÖNEMİNDE ATILDI
Sayın Uzaktaş, çok övündüğünüz Darıderesi (1) göletinin temeli Akp döneminden önce ANAP döneminde atılmış. Sadece 5 yıl gecikmeyle göletin üst savağını yapmak AKP iktidarına nasip olmuştur. 2012 yılından beri yapıldı yapılıyor dediğiniz Darıderesi ( 2) göleti de 2014 yatırım programında henüz yerini almamıştır.

ISPARTA AKP TEŞKİLATINA KIZGIN
Ispartalı size, Isparta’dan giden İl Müdürlükleri için. Bizzat Sayın Başbakanın söz verip de yapılmayan, yapıldı yapılıyor diye halkın oyalandığı 2014 kamu yatırımları programında yer almayan Dereboğazı yolu için... Sanayi Bakanlığının “Isparta teşvikte 3-4 bölgede yer almalıdır.” diye raporu varken bunu savunmayan, Çiçekçilik Organize Sanayi’ni yer gösterin, yapımına onay verelim. diye rapor yazıp, bu rapora ilgisiz kaldıkları için... Hükümete genelde yapılmayan yatırımlar açısından kızmaktadır. Ispartalının hakkını gerektiği gibi savunmayan Isparta AKP İl Teşkilatına kızmaktadır” dedi.

DARIDERESİ -2 BOŞ VAAT
Darıderesi-2 yapılacak vaatlerinin de boş olduğunu iddia eden MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Sayın bakan 2011-2012-2013 yıllarında da aynı şeyi söyleyip Isparta halkını hep aldatıp gitmiştir. Bu gölet için 2014 kamu yatırımları programında bütçe yoktur . İnanmayanlar DSİ 18. Bölge müdürlüğü “İnşa Halindeki içme Suyu tesisleri ” başlığı altındaki bölümü inceleyebilirler. Isparta’ya DSİ’nin yaptığı yatırımlar Dere ıslah çalışmalarından öte gitmemektedir. Ben buradan AKP TEŞKİLATINA soruyorum? 11 yıllık AKP döneminizde 56 sulama tesisi yapıyoruz, diyorsunuz. Bunlardan kaçı ihale dilmiştir. Kaçı bitirilmiştir? Halen vaat aşamasında cağız-ceğiz dediğiniz Darıderesi-2 gibi kaç vaadiniz var? Bunlarda 56 projeniz içine dâhil mi?” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum