Ispartalıların "Sarı Diş" Sorunu

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr."florosiz" nedeniyle görülen diş sarılığının tedavisinin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mart 2012 12:58
Ispartalıların "Sarı Diş" Sorunu

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman, Isparta'da sudaki"florosiz" nedeniyle görülen diş sarılığının tedavisinin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Türkkahraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta'nın suyundaki florosiz maddesi nedeniyle dişlerde oluşan sarılığın tedavisinin, lüks görüldüğü için devlet tarafından karşılanmadığını anlattı.

Bu tedavinin Isparta için bir lüks değil, gereklilik olduğu vurgulayan Türkkahraman, "Isparta'nın imzası haline gelen sarı dişlerin tedavisinin, SGK tarafından karışlanması için Sağlık Bakanlığı ile yazışmalara başladık" dedi.

Prof. Dr. Hakan Türkkahraman, "Bu tedaviyi İstanbul'da uygulatmak isteyen bir vatandaş için bu lüks görünebilir. Fakat Isparta için bu durum lüks değil gereklilik. Sudaki florosiz oranının yüksekliğinden kaynaklanan dişlerdeki sarılıklar temizlensin istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.