Ispartalılık Bilinciyle Hareket Edeceğiz

CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Vedat Şenol, kentin yerel sorunlarını meclis kürsüsüne taşıyacağını ve Ispartalılık bilinci ile hareket edeceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mart 2015 15:16
Ispartalılık Bilinciyle Hareket Edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı Vedat Şenol, Ispartalılık bilincine işaret ederek “Anadolu’dan gelen milletvekillerinin farklı bir özelliği olmalı. Sürekli illerine gidip gelebilmeli. İllerinin yerel sorunlarını meclis kürsüsüne taşıyabilmeli. Artı sorunların çözümlerinde iktidar ve muhalefet partileriyle iyi iletişim kurabilmeli. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla bağlantıları iyi olmalı” dedi.

BEN KENDİME GÜVENİYORUM
Dışarıdan gelen adayların bu bağlantıları kurmasının zor olduğunu ifade eden Şenol, “Ben kendime güveniyorum. Kişisel olarak bütün bunları başarabileceğime inanıyorum. Mecliste Isparta’nın il ve ilçe sorunlarını her alanda anlatabileceğime inanıyorum. Buna benzer sorunlarla ilçe başkanlığım döneminde de karşılaştığım için Milletvekilliği sürecinde de sıkıntı çekeceğimi zannetmiyorum. Isparta’nın sorunlarına hakim olan gencin kadının sorunlarını bilen istihdam sorununu bilen şehrin temel sorunlarını bilen bir milletvekili aday adayı olarak bunların çözümüne çok büyük katkılar sağlayacağıma inanıyorum” diye konuştu.

ISPARTA’NIN ÖNEMLİ SORUNLARI VAR
Isparta’nın önemli sorunları olduğunu da dile getiren Şenol, “En büyük problem Dereboğazı yolu. Dereboğazı yolu konusunda biz yönetime geldikten sonra üzerine düştük Kent konseyi, belediye ve MHP’nin de desteğini alarak orada eylem yaptık. O eylemden sonra Sav’da yaptığımız eylem çok büyük ses getirdi. AKP milletvekilleri sürekli söz verdi. Ama hiç tutulmadı. Şu anda bile programlarında yok. Ama 10 km Isparta’dan, 10 km Antalya’dan yol yapımları başladı. İnşallah bunları attıracağız. Isparta’nın çok önemli bir diğer sorunu da demir yolu. Hızlı tren deyip demir yolumuzu kapattılar ama hızlı tren de yok demir yolu da. Bunun bir şekilde çözülmesi gerekir. Ulaşım anlamında çok önemli bir sorun. Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi var 20 yıldır atıl duruyor. Bunların sorumluları bunun hesabını hiç vermedi. Esasında şeffaf hale getirilmeli. Bu olay bir an önce bitirilmeli. Gerekirse Belediye burayı kamulaştırmalı. Esnaf orada mağduriyet yaşıyor. Isparta turizm alanında yeteri kadar tanıtılmıyor. Isparta’nın karayolları olarak Denizli’den Isparta’ya gelirken Dinar’a kadar levhalarda adı bile yok. Öncelikle İl bağlantılarında karayollarında adını duyurmamız lazım” dedi.

PROJELERİM VAR
Şenol, “Kendi çapımda projeler ürettim. Bu projeler örneğin üniversite gençliğinin sorunları üzerine hem Isparta’ da hem Türkiye ‘de Cumhuriyet Vakıfları diye bir projemiz var. Üniversite öğrencilerinin yurt ve burs sorunlarını çözecek bir model. Bunu genel başkana bile sundum. İstihdam konusunda yerel yönetimlerle ve özel sektörle özel diyaloglar kuracağız. Isparta’da istihdam için neler yapılabilir. Bu konuda kendimizi adayacağız. Çünkü vatandaşın en büyük sorunu iş, aş. Bu konuda herkesle her türlü diyaloğu kuracağız. Üniversiteyi uluslararası alanda daha iyi tanıtmak, İşbirliğini arttırmak, araştırma ve geliştirme konusunda üniversitemizi büyütmemiz gerekiyor. Bu konuda da özellikle üniversite yönetimi ile çok iyi diyaloglar kurulmalı. Üniversite yönetimi basit ticari faaliyetlerle uğraşmamalı. Ispartalılık bilincinin Ispartalılar lobisinin oluşması için çalışacağım. Isparta’da belki en büyük eksiklik bu. Her partiden iktidar ve muhalefet partileri var ama birbirleriyle diyalogları yok. Isparta’da sivil toplum kuruluşları meslek odaları var hepsi birbirinden kopuk. Isparta’nın bir milletvekili bu işe soyunup öncülük yaparsa inan Isparta’ya çok büyük lobi oluşturur. Hem Ankara nezdinde hem de yerel ve ülke çapında Isparta’nın tanıtılması ve Isparta’nın üretimden ekonomiden katma değerden payının yüksek olmasını sağlayabiliriz. Bunun içi ben AKP, MHP, CHP milletvekillerinin Ispartalılık bilincinin oluşmasında birlikte hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Milletvekili olursam bu konuda çok büyük katkı sağlayacağıma inanıyorum” ifadelerini kullandı.

ISPARTA’DA YAŞAYAN DANIŞMAN
Ispartalı danışman vurgusunu yineleyen CHP Milletvekili Aday Adayı Şenol, “Isparta’da bir danışmanım olacak. Bu çok önemli. Milletvekillerinin danışmanları kendilerine gelip gidiyorlar. Isparta’da ikamet eden bir danışman Isparta’nın sorunlarının milletvekiline aktarılmasında çok önemli bir etken olacak. Bu hem yerel sorunları hem örgüt sorunlarını hem kamu kuruluşlarının hem esnafın hem bütün halkın sorunlarının bu milletvekiline ilk elden ulaşması gerek. Yani herhalde bunu da ilk defa biz yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.