Ispartalıya Bir Dokunup Bin Ah İşitiyoruz

Isparta’ya Bak Türkiye’yi Gör

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2021 14:28
Ispartalıya Bir Dokunup  Bin Ah İşitiyoruz

16 Şubat 2020 tarihinde yapılan CHP İl Kongresinde Başkanlık koltuğuna oturan Yalım Halıcı, görevinde 1’nci yılını tamamladı. 1 yıllık il başkanlığı sürecinde tüm ilçeleri ve köylerin neredeyse tamamını ziyaret eden Halıcı, Isparta’nın siyasi panoramasını çıkardı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, görevinin 1’nci yılını tamamladı.  16 Şubat 2020 tarihinde yapılan il kongresinde Başkanlık yarışını göğüsleyen Halıcı, 1 yılda Isparta’nın tüm ilçelerini ve köylerin neredeyse tamamını ziyaret ettiğini belirterek “Biz göreve talip olduğumuzda da oturan bir il başkanı olmayacağımızı ifade etmiştik. 1 yılda kentin tüm ilçelerini ve köylerin neredeyse tamamını ziyaret ettim.

İlçe başkanlarımızla, belde başkanlarımızla ve köy temsilcilerimizle istişarelerde bulunduk. Esnafımızı, çiftçimizi, gencimizi dinledim. Üreticilerimizi dinledim. En ücra dağ köylerinde hemşerilerimizin sofralarına konuk oldum” dedi. 

Isparta’nın siyasi bir panoramasını çıkaran Halıcı, “Gittiğimiz her yerde gördük ki, insanlarımızın durumu iktidar partisinin dile getirdiği bazı rakamlardaki gibi, bazı verilerdeki gibi güllük gülistanlık değil. Üretici neredeyse üretemeyecek noktaya gelmiş. Traktörü icralık, banka kredilerinden beli bükülmüş. Esnafımız pandemi sürecinde deyim yerindeyse sahipsiz kalmış. Gittiğimiz, ziyaret ettiğimiz, dokunduğumuz her bir yurttaşımız sıkıntılar içerisinde olduğunu ifade ediyor” dedi. 

Pandemi sürecinin zorluklarıyla birlikte görevine devam ettiğini kaydeden Halıcı, “Tabi biz görevi devraldıktan sonra pandemi süreci ortaya çıktı. Bir anda zorlu bir sürecin içerisinde bulduk kendimizi. Ama bahanelere sığınmadan halkımızın dertlerini dinledik, derman olmaya çalıştık. Bundan sonra da tempomuzu hızlandırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Değerlendirmelerinde yerel yönetime ilişkin fikirlerini de paylaşan CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, “Yerel yönetimin genel anlamda sınıfta kaldığını söylemek yanlış olmaz. Yarım kalan işler yarım kalmaya devam ediyor. Yeni projeler, yeni çalışmalar ne yazık ki gündeme bile gelmiyor.

Birkaç kavşak düzenlemesi dışında elle tutulur, gözle görülür bir durum ne yazık ki yok. Ispartalılar AK Parti’li Belediye Başkanından yeni otogarı, ITKM’yi bitirmesini bekliyor. Ispartalılar AK Parti’li belediye başkanından esnafına destek olmasını bekliyor. Ispartalılar AK Parti’li belediye başkanından seçim döneminde vaat ettiği projeleri istiyor. Ama görünen o ki, bu beklentiler de boşa çıkacak” diye konuştu. 

Hükümetin de Isparta’ya hak ettiği değeri vermediğini kaydeden Halıcı, “Dereboğazı yolu bir çıkmaz olarak ortada duruyor. Her seçim döneminde vaadler listesinin başında yer alan Dereboğazı konusu yılan hikayesi olmanın ötesinde bir noktaya gitmedi. Isparta merkezi hükümet yatırımlarında adeta üvey evlat konumunda bekliyor” dedi.  Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Halıcı, “Devlet dışarıdan Ayçiçek yağı ithal eder duruma gelmiş. Esnafını, işçisini, çiftçisini düşünmeyen bir hükümetle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum