Isparta’mızda Gülmeyen Yüz Kalmayacak

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, seçim çalışmaları kapsamında Batıkent ve Işıkkent Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2014 13:25
Isparta’mızda Gülmeyen Yüz Kalmayacak

Başkan Günaydın, “Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Isparta’da fakir insanımız, maddi sıkıntılardan dolayı okuyamayan, üniversiteye gidemeyen öğrencimiz kalmayacak” dedi.

Batıkent-Işıkkent Düğün Salonu’ndaki toplantıya MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta Milletvekili S. Nevzat Korkmaz, Merkez İlçe Başkanı Emine Özdemir, Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, İl Genel Meclisi ile Belediye Meclisi Üyesi adayları katıldı.

ISPARTA’DAN BİHABERLER
Isparta’nın ‘Bölge Hastanesi yapacağız’ diye yıllardır bekletildiğini söyleyen MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Şimdi adına şehir hastanesi diyorlar. Isparta 2 bin yatak kapasitesi ile en sağlıklı iller arasında yer alıyor. Mevcut 3 hastane kapatılıp 700-800 yataklı hastane yapılıyor. Hastane kamu özel ortaklığıyla yapılacak diyorlar. Firma finans kuruluşlarından kredi alıyor, hastaneyi yapıyor devlete kiraya veriyor bu para halkın cebinden çıkıyor. Mevcut hastane yerlerinin ne olacağını da 30 Mart’tan sonra hep birlikte göreceğiz. Gölcük Tabiat Parkı’na Disneyland yapacaklarmış. Bir fotoğraf bulmuşlar gösteriyorlar. Koruma altındaki yere çivi dahi çakamazlar. Isparta’dan bihaberler”

YAPRAK KIMILDAMIYOR
Konuşmasını 3 ana başlıkta toplayan Milletvekili S. Nevzat Korkmaz, siyasetin, bulunduğu ilin ve ülkenin refahı için yapıldığını söyleyerek, Isparta’nın AKP idaresindeki 12 yılda nüfusunun yüzde 20 azaldığını, 2001 yılında 500 bin olan nüfusun, 420 bine düştüğünü aktardı. Korkmaz, “Esnaf, küçük sanayici namerde muhtaç olmadan ekmek teknesini çeviriyordu. Şimdi ise Isparta’da yaprak kımıldamıyor. Çok sayıda dükkânımız siftahsız kepenk kapatıyor. Isparta’ya 3. İcra Dairesi açılmış. Isparta’daki OSB yüzde 48 doluluk oranına sahipken komşu Burdur’un yüzde 100 doluluğu var. Isparta’dan sökülüp götürülen fabrika ve kamu kurumları var. 12 sene sonunda Ispartalı kandırılmış durumda” derken, hükümetin Isparta’ya bugüne kadar ambargo uyguladığını, şehri cezalandırdığını savundu.

MALZEME DÜŞÜK FİYATTAN VERİLECEK
VATANDAŞA DOLAYLI KATKI SAĞLANACAK
Isparta Belediyesi’nin bir önceki yönetim tarafından erozyona uğratıldığını, itibarının zedelendirildiğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, şu anda kurdukları fabrikalarla, yaptıkları yatırımlarla belediyenin tekrar Türkiye’nin en zengin belediyeleri arasına girdiğini söyledi. İzolasyon ve Mikronize Tesisleriyle Isparta’nın yeni bir ivme kazanacağını söyleyen Başkan Günaydın, binaların izolasyon ve yalıtımlarının yapılması için Isparta’da ikamet eden bina sahiplerine malzemenin çok daha ucuza verileceğini söyledi. Binaların izolasyonlarıyla birlikte Ispartalının yakıt tasarrufu sağlayacağını, buna paralel olarak şehrin havasının daha da temiz olacağını ve insanlara dolaylı olarak maddi girdi sağlanmış olacağını dile getirdi.

BÖLGE HASTANESİ DEDİLER
ŞEHİR HASTANESİNE DÖNDÜ
Önümüzdeki dönem Isparta’nın çok daha güzel noktalara ulaşacağını belirten Günaydın, “Isparta’da yaşamak ayrıcalık olacak” dedi. 12 Mart’ta temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla atılan hastane temel atma törenine de değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Hastaneyi engelliyorlar diyorlar. ‘oynamayı bilmeyen gelin yerim dar’ dermiş Bizden hastane için ruhsat alınmamış, finans sorunu çözülmemiş. Sayın Sağlık Bakanı ‘ruhsat biziz’ diyor. Bu belediyeyi tanımamak anlamına gelir. Proje gelmedi, tasdik yapılmadı, arazi istimlakleri yok. Belediye ile sorun çözülmedi. Bir de Bölge Hastanesi’ydi, temeli atılırken Şehir Hastanesi’ne döndü. Halkımız kandırılıyor, hani bölge hastanesiydi” görüşlerinde bulunarak, ‘Korkma Isparta’m hep beraber biz varız’ diyoruz’ şeklinde konuştu.

FAKİR İNSANIMIZ, OKUYAMAYAN
ÇOCUĞUMUZ KALMAYACAK
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği’nin kurulduğunu ve bu dernek sayesinde 2010’dan bu yana maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına SBS, YGS-LYS’ye hazırlık kurslarının verildiğini, kursların yanında kitaplarının da ücretsiz olarak dağıtıldığını söyledi. Bugüne kadar yüzlerce çocuğa kurs verildiğini ve geleceğe hazırlandığını söyleyen Başkan Günaydın, “Isparta’mızda fakir insanımız, okuyamayan çocuğumuz kalmayacak. Isparta’mızda gülmeyen yüz kalmasın” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum