Isparta'mızda Kalmasını Herkesten Çok İstiyoruz

Isparta'mızda Kalmasını Herkesten Çok İstiyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2016 17:24
Isparta'mızda Kalmasını Herkesten Çok İstiyoruz

Son günlerde kamuoyunda Isparta Sportif Voleybol takımının satılacağına yönelik tartışmalara Isparta Sportif Voleybol Yönetim Kurulu'ndan açıklama geldi. Takımın ligde ayakta durabilmesi için desteğe ihtiyaç duyulduğu belirtilen açıklamada, " mevcut takımın borçlarının kapatılması şartı ile takımın Isparta’mızda kalmasını herkesten çok isteriz" denildi.

Süreç ile ilgili yaşananların açıklandığı duyuruda, Manisa Kula Belediyesi mevcut borçlarını kapatmak taahhüdüyle talip olduğu, bu talipkarlık yönetim tarafından değerlendirildiği ve nihai kararın alınabilmesi için genel kurul kararı verildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, "Isparta’lı sporseverler başta olmak üzere, Isparta’lıların takip ettiği 2. Lig Erkek Voleybol takımımız Isparta Sportif Voleybol takımı; 2014-2015 sezonunda Alanya’dan Isparta’ya devir yoluyla getirilmiştir.

Takımımız 2010-2011 sezonunda şu anki mevcut Antrenörü Timur KAPSAL tarafından Türk Telekom adı altında Amatör ligde kurulmuş ve 2. Lige çıkıncaya kadar da Alanya’da sportif faaliyetlerini sürdürmüştür.
2014-2015 sezonunda ilk devrede takımımız borçsuz bir şekilde sportif faaliyetlerini sürdürürken aynı sezonun 2. Devresinde ekonomik sorunlar baş göstermiştir. Ekonomik sıkıntıların daha da derinleşmesi üzerine eski Isparta Valimiz Sayın Vahdettin ÖZKAN bey takıma müdahil olmuş ve bu müdahalenin ardından şu anki yönetimimiz Vali beyin direktifleri doğrultusunda oluşturulmuştur.

Göreve gelen yönetimimiz mevcut takımın 60 bin TL. geçmiş borcu olduğu ve sezon sonuna kadar da 120 bin TL. daha paraya ihtiyacı olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kalmıştır. Eski Valimizin gayretleri ve yönetimimizin fedakarlıklarıyla geçmiş yönetimden gelen 180 bin TL. lık oyuncuların tüm borçları ödenmiştir. Yine eski dönemde takımımızın almış olduğu 11 bin TL. lık ceza ve kiralık oyuncu bedelleri Federasyona yönetimimiz tarafından ödenmiştir. Bu ödemelere ek olarak bir miktar esnaf borcu da ödenememiştir.

2015-2016 sezonunda yönetimimiz eski Valimizin bilgisi doğrultusunda 550 bin TL. bütçeli yeni bir takım kurmuştur. Takımımız 2. Ligde mücadele etmiş ve sezonu 6. Sırada tamamlamıştır. Bahsi geçen sezonun 300 bin TL. lık bütçesi gerek yönetimin gayretleri, gerek sponsorlar ve iddaa gelirleriyle ödenmiştir. Takımımızın biten sezondan oyunculara 250 bin. TL. borcu kalmıştır. Bu borcun kapatılabilmesi için yönetimimiz şehrin Mülki Amirlerinden ileri gelenlerine kadar hepsiyle istişare etmiş fakat maalesef para bulunamamıştır.

Isparta Sportif Voleybol takımımızın bu sezon ligde devam edebilmesi için de yine en az bir 500 bin TL. bütçeye ihtiyacı vardır. Eski borç ve yeni sezon maliyetlerine bakıldığında takımın Isparta’da sportif faaliyetlerini sürdürmesi oldukça zor görülmektedir.

Bu süreçlerin yaşandığı takımımıza Manisa Kula Belediyesi mevcut borçlarını kapatmak taahhüdüyle talip olmuştur. Bu talipkarlık yönetimimiz tarafından değerlendirilmiş ve nihai kararın alınabilmesi için genel kurul kararı alınmıştır.

Her fırsat da yönetimimizi kötüleyen Isparta Milliyetçiliğimize laf atan zümreler bu süreçleri bilmelerine rağmen kararlı, kinli bir propagandayı sürdürmektedirler.

Buradan tüm Isparta kamuoyuna sesleniyoruz; mevcut takımın borçlarının kapatılması şartı ile takımın Isparta’mızda kalmasını herkesten çok isteriz. Şayet bu oluşum sağlanabilirse bizlerde üzerimize düşeni seve seve yeniden yapacağımızın sözünü veriyoruz. Ama bu ortamın tesis edilememesi durumunda hak ve hukuk adına takımı devir etmek ve borçlarını kapatmakta bizlerin sorumluluğu ve görevidir.

Son zamanlarda Şehrimizde Futbolla ilgili bir seferberlik başlatılmıştır ve doğrudur. Ancak unutulmamalıdır ki 2. Ligde mücadele eden Isparta Sportife aynı enerjiyle yardım edilmesi halinde takımımız 1. Lige çıkabilir ve Şehrimizin hasret kaldığı 3 büyüklerle mücadele ortamıda tahsis edilebilir. Sadece 1 sezonda sağlanabilecek bu başarı, Isparta’mıza sportif ve ekonomik anlamda hareketlilik sağlayacaktır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum