Isparta’mızın Sorunlarını Çözmek Bana Heyecan Veriyor

Isparta’mızın Sorunlarını Çözmek Bana Heyecan Veriyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2015 16:33
Isparta’mızın Sorunlarını Çözmek Bana Heyecan Veriyor

Isparta Belediyesi tarafından belediye önünde yer alan yer altına 3 katlı otopark yapımında son katta beton dökümü aşamasına gelirken, diğer taraftan geçen günlerde temeli atılarak yapımına başlanan Çelebiler Mahallesi Özel İdare eski Binası arkasındaki yer altı 4 katlı otopark çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. 3 bin 600 metrekare oturum alanına sahip olacak ve toplamda 14 bin 400 metrekare inşaat alanlı otoparkın bir yandan çevre fore kazık çakımları devam ederken, diğer taraftan da hafriyat alım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, proje kapsamında 350 araç kapasitesine sahip olacak yer altı 4 katlı Çelebiler Mahallesi Özel İdare eski Binası arkası otopark çalışmalarını yerinde inceledi. Günaydın, belediye önü yer altı otoparkı ile şu anki otopark çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde iki yeni otoparkın daha yapımına başlanacağını duyurdu. Başkan Günaydın, belediye olarak hiçbir mali sıkıntı içerisinde olmadıklarını da söyleyerek diğer otopark ihalelerine girmeyi düşünecek müteahhitlere de çağrıda bulundu. Günaydın, “Diğer otoparklarımızın yapımı için de gerekli paramız hazır. İhalelerimize müteahhitlerimiz girebilir” dedi.

Isparta’da trafik ve buna bağlı olarak otopark sorununun bu dönemde çözüme kavuşacağını ifade eden Başkan Günaydın, şu anda yapımına başlanan Özel İdare eski Binası arkasındaki alanda planlanan süreden 15 gün öne geçtiklerini dile getirdi. ‘Çalışmalarımızda zaman, hız ve kalite bizim karımız oluyor’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kendisi ile birlikte belediye teknik ekibinin çalışmaları titizlikle takip ettiğini ifade etti.

Belediyenin öz kaynaklarıyla Isparta’da otoparklar zinciri kurmayı planladıklarını ve bu hedefe de adım adım yaklaşıldığını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ramazan Bayramı’na kadar tüm hafriyat alım çalışmalarının tamamlanacağını ve zemin betonunun döküleceğini dile getirerek, “Böylece planladığımızdan 30 gün öne geçmiş olacağız” dedi.

Otoparkların yapımı ile birlikte şehir içerisinde caddelerde araç parklarının yasaklanacağını kaydeden Günaydın, “Isparta’mızın sorunlarını çözmek bana heyecan veriyor. 2 sene içerisinde otopark sorunu kalmayacak. Yapılan bu çalışmaların Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Çelebiler Mahallesi Özel İdare eski Binası arkası yer altı 4 katlı otopark projesi 3.600 metrekare oturma alanında uygulanacak olup yer altına 4 kat toplamda 14.400 metrekare inşaat alanına ve toplamda 350 adet araç kapasitesine sahip olacak. Her detayın en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü projenin tamamlanmasının ardından otoparkın üstü ise düzenlenerek meydan haline getirilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum