Isparta’nın Altınlarına Müdürden de Altın Geldi

Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk 2013 YGS- 6 türünde Türkiye geneli dereceye giren öğrencileri tebrik edip, hediyeler verdi. Öztürk, hiçbir başarının tesadüf olmadığını savundu.

Yayınlanma:
Isparta’nın Altınlarına Müdürden de Altın Geldi

Dereceye giren dört öğrenciyi makamında ağırlayan Öztürk, öğrencileri başarılarından dolayı takdir etti. Isparta’nın YGS sınavındaki genel başarısının giderek arttığını vurgulayan Öztürk; “2013 yılı YGS sonuçlarına göre Isparta tüm puanlarda 5’nci sırada yer alan il olmuştur. Bir önceki yılda 8’nci sırada yer alan ilimiz bu yıl 5’nci sıraya yükselmiştir.

Hiçbir başarı tesadüf değildir. Her başarının bir bedeli vardır. Isparta’da öğrencilerimiz, öğretmen ve yöneticilerimiz ile velilerimiz bu bedeli ödemiş ve hak ettikleri başarıyı elde etmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

VELİ VE ÖĞRETMEN KATKISI
Dereceye giren, öğrencileri tanıtıp onlara hediyeler takdim eden Öztürk başarı payında, öğrencilerin yanında veli ve öğretmenlerin olduğunu da belirterek şunları söyledi; “Velilerimizin duyarlılığı, öğretmenlerimizin ülkemizin eğitim meselesi ile dertlenerek fedakarane çalışmaları ile okul yöneticilerinin liderlikleri sayesinde bu başarı sağlanmıştır. Öğrencilerimizi yürekten kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Bu başarıya katkıda bulunan tüm öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum.”

ÖĞRENCİLERE KİTAP VE ALTIN ARMAĞANI
Öğrencilere, birer altın ve Mehmet Akif Ersoy’un Safahat ile Necip Fazıl Kısakürek’in Çile adlı eserlerini hediye eden Öztürk öğrencilerin başarı derecelerini açıkladı.

Öztürk; “Bu önemli bir başarıdır. YGS – 6 türünde Süleyman Demirel Fen Lisesinden öğrencimiz Muhammed Said Seferbey Türkiye dördüncüsü olmuştur, Burak Şahinoğlu YGS 2 Türkiye 42’ncisi, Bilal Altuntaş YGS2 Türkiye 74’ncüsü, Tolga Yiğit YGS 6 Türkiye 96’ncısı olmuşlardır. Ayrıca ilimizde ilk 500 öğrenci arasına dokuz öğrencimiz ilk bin öğrenci arasına ise onbir öğrencimiz girmiştir. Hedefimiz gelecek yıl ilk üçe daha sonrada Türkiye’de birinci sıraya yükselen il olmaktır.” dedi.

Öztürk, ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu’nun kendilerine verdiği desteği de açıklayarak; “Üniversitenin her alanını bize açan bir rektörümüz vardır. Isparta bu anlamda çok şanslıdır. Ayrıca çocukların meslek seçme konusunda bilinçlendirmede üniversitenin katkısı büyüktür. Velilerimizin duyarlı olduğu, öğretmenlerimizin motivasyonu arttırdığı sürece bu başarı çok değildir. Isparta’nın Türkiye geneli sınav derecelerini giderek artıracağına inanıyorum.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum