Isparta’nın Aort Damarı Olacak

Isparta Belediyesi altyapı çalışmalarında büyük bir projeye imza atıyor.

Yayınlanma:
Isparta’nın Aort Damarı Olacak

2011 yılında başlatılan ve 2012 yılında da devam eden yağmur suyu hat bağlantıları ve ızgara dağıtımları sonrasında Isparta Belediyesi şimdide 4 ayrı projeyle birlikte bu küçük hatları yapacağı büyük hatlarla bağlayarak derelere deşarjını sağlayacak.

Projenin İller Bankası kanalıyla ihale yöntemi ile yapılması halinde 14 milyon liraya varacak olan bu çalışmayı Isparta Belediyesi kendi işçi ve makineleriyle gerçekleştirecek. Bu yolla maliyeti yaklaşık 2.6 milyon liraya düşürecek olan Isparta Belediyesi’nin kasasında da milyonlarca liralık tasarruf sağlanacak ve İller Bankası’na da borçlanılmamış olacak.

6 bin 600 metre uzunluğuna sahip olacak ve 4 ayrı bölgeden gerçekleştirilecek çalışmalarda çapı 1200, 1000, 800 ve 600 mm’lik içerisinde çelik hasır bulunan contalı buhar kürlü beton büzler kullanılacak.
Isparta’yı bu sezon sonu itibariyle 80 km dayanıklı asfaltla kaplama hedefi ortaya koyan ve bu hedefinde başarıyı yakalayan Isparta Belediyesi ayrıca bu uzunlukta da altyapı çalışmalarına imza attı.
Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce dayanıklı asfalt çalışmaları öncesinde içme suyu, kanalizasyon gibi tüm altyapılar elden geçirilirken ayrıca 81 ile örnek olacak yağmur suyu hat çalışmaları ile ızgara dağıtımları işleri de gerçekleştirildi. Şimdi de bu çalışmaların ana hatlara bağlanarak derelere deşarj işleri başlatılıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda hazırlanan 4 ayrı proje için kullanılacak olan çapı 1200, 1000, 800 ve 600 mm’lik buhar kürlü beton borular Isparta’ya gelmeye başladı. Başkan Günaydın, bu çalışmaların yapılacak olduğu yerlerden birisi olan Asri Mezarlık önünden başlayan ve üst mahalleler ile birlikte Muzaffer Türkeş, Işıkkent, Hızırbey, Fatih ve Zafer Mahalleri’ndeki yağmur sularını alarak DSİ açık kanalına deşarj edecek olan bölgede incelemelerde bulundu.

156 Cadde üzerine indirilen boruları inceleyen ve burada bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, tüm bu çalışmaların boru alımları için 900 bin lira para harcandığını ve bunun işçiliğinin de Belediyece yapılacağını söyledi. Çalışmaların kış aylarında yapılacağını duyuran Başkan Günaydın, kış aylarında asfalt dökülemediğini, burada çalışan personelin bu altyapı çalışmalarında görevlendirileceğini kaydetti. İller Bankası kanalıyla bu işlerin yapılması halinde 14 milyon liralık bir borçlanmaya gidildiğini ancak çalışmanın belediye imkanları ile yapılarak bunun maliyetinin toplam 2.6 milyon lira civarında olacağını belirtti. Aradaki farkın da belediyenin kasasında kalacağını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “İşte belediye olarak biz paraları buralardan kazanıyoruz. Hem de İller Bankası’na borçlanmamış oluyoruz” dedi.

Yapılacak projeyi ‘Isparta’nın aort damarı’ olarak tanımlayan Başkan Günaydın, “Bir kanal döşeyerek, bugüne kadar almış olduğumuz tüm araçları da amorti etmiş oluyoruz. Belediyemizi yüksek karlara çıkartıyoruz. Bu risk ve zorluklara katlanıyoruz, büyük karlar elde ediyoruz. İşte bu çalışma ile de milyonlarca liralık kazanç elde etmiş oluyoruz. Isparta’mız hem altyapısı, hem de üst yapılarıyla Türkiye’ye örnek bir kent olacak” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce şehir genelinde toplam 6 bin 600 metre uzunluğuna sahip olacak ve kısa süre içerisinde başlanacak olan çalışmaların ilki Asri Mezarlık önünden başlayacak. Buradaki çalışma ile Hızırbey Işıkkent mahallelerinden gelen yağmur sularını alacak olan hat, 156 Cadde güzergahında Gölcük yolundan gelen sularıda alarak, 214 Cadde istikametinden, 202 Cadde’den geçecek. Buralarında sularını alacak olan hat 207 Caddeden DSİ açık kanalı yapılıncaya kadar geçici olarak 205 Cadde üzerindeki mevcut yağmur suyu hattı ile kanala deşarj edilecek.
Diğer bir çalışmada Aksu Caddesindeki yağmur sularını alarak Sermet Mahallesi, 1910 sokak istikametine döşenecek olan beton buhar kürlü borularla yağmur sularının deşarjı öngörülüyor.

Yine Karakavak Caddesi’nde çekilecek hat ile 124 Cadde (Halıkent Yolu) üzerindeki yağmur suları da alınarak, 230 Cadde (yeni Karakavak Caddesi) sonundaki ana taşıyıcı hatta bağlanacak.
Son olarak Antalya Yolu üzerinden 106 Cadde’yi takiben Fatih Kuran Kursu yanından 232 Cadde ile yağmur suyu hattı bağlanacak. Yapılacak bu çalışmaların toplam uzunluğu 6 bin 600 metre olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum