Isparta’nın Cennet Bahçesi Gölcük Projesi Onaya Sunuldu

Isparta’nın Cennet Bahçesi Gölcük Projesi Onaya Sunuldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2016 18:04
Isparta’nın Cennet Bahçesi  Gölcük Projesi Onaya Sunuldu

Kanal 32 ekranlarında yayınlanan, Gazeteci İsmail Altunbaş’ın hazırlayıp sunduğu Birebir programının bu haftaki konuğu Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk’tü.

Bölge Müdürü Yılmaztürk, programda Vali Vahdettin Özkan’ın Isparta için hedef gösterdiği 2023 hedefinde yer alan eko turizmin merkezi Gölcük ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gölcük’te uygulamaya geçirilecek projenin Genel Müdürlüğün onayına sunulduğunu belirten Adnan Yılmaztürk, projenin onaylanmasının ardından yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllığına ihaleye çıkılacağını açıkladı.
Programda Gölcük projesinin detaylarına da değinen Yılmaztürk, "Gölcük Tabiat Parkı, Isparta’nın 78 km üzerinde tabiat harikası bir yer. Tabiat parkının kullanış amacı halkın eğlence ihtiyacını gidermek için tanımlanır. Gölcük Tabiat Parkı'nın ormanı doğal değildir. Ormanı 1970-2000 yıllarında ağaçlandırılan alanlardır. Bu alanda normal herhangi bir ormanımızda görebileceğimiz hayvanlar var. Bunlar tilki, tavşan ve sürüngenler. Çok özel alanı endemik bir hayvan, ya da korunması gereken bir hayvan yoktur.

GÖLCÜK’TEN SAGALASSOS VE İNSUYU’NA GİDİLEBİLECEK
Biz önce Isparta’nın neye ihtiyacı var, bunu belirledik. Gölcük’te kim nerede ne görmek istiyor, bunu belirledik. 7 yıldızlı otel yapalım diyenler vardı. Bu absürt bir projeydi. Gölcük’e 2.sınıf a atacak bir yapı yapılmamalı. Gölcük’ü önce konum olarak aldık. Gölcük, Burdur ve Sagalassos’a yakın. Bu arada ring hattı oluşturacağız. Bunun çalışmaları devam ediyor. Gölcük’te günübirlik piknikçilerin ihtiyaçlarını görecek şekilde yerler yapacağız. Korunan alanlarımız ülkemizin bir aynası ve imajıdır. Bu kültürümüz yansıtan objeler olsun dedik. Türkiye’de bir örneği yok. Ama ne yapacağımızı biliyoruz. Keloğlan, Nasrettin Hoca, Sarı Kız gibi çizgilerimizi taşıyan bir masal dünyası yapacağız. Gölcük’ün mikro iklimi vardı. Bu spor kondisyonu için Avusturya iklimine yakındır. 2 spor sahası, 2 antrenman sahasına bunu tamamlanan tenis ve basket kortu olan bir spor kompleksi olacak. Aynı at sporları ve bisiklet parkurları olan bir alan belirlendi.

Isparta, üniversite şehri olma yolunda. 60 bin nüfuslu bir yer Burdur 20 bin nüfuslu üniversite. Böyle bir üniversite gençliğinin eğlenme için gittiği yer Antalya’da. Isparta, Antalya’dan daha mı zengin? Onlara macera parkı yapacağız. Yerleri belirlendi, projelendirme aşamasında.

NEDEN GÖLCÜK?
Isparta, Eğirdir, Kovada Gölleri, Beyşehir ve Karacaören’e baktığımızda içme suyu olan göllerdir. Su kirliliği kontrol yönetmeliğine tabidir. Isparta özel hükümlerle daraltılmış bir alandır. Isparta’da ağır sanayi kuramazsınız, kurulmamalıdır zaten. Isparta’da son zamanlarda 2 sektör öne çıkıyor. Bir tanesi mermercilik. İkincisi turizmin emekleme sezonu.

Isparta 2023 Turizm Strateji Eylem Planında, eko turizm alanıdır. Isparta’da bu nüfusu istihdam edebilmek için Isparta’nın güçlü yerleri olan milli parkları, tabiat parkları, güzel alanların projelendirerek Türk turizmine kazandırmaktır. Yellowstone milli parkını 5 milyon kişi ziyaret ediyor. Bizim ülkemiz Amerika’dan daha zengin değildir. Bu alanları kullanacağız ve ülkemize kazandıracağız. Ülkemizin istihdama ihtiyacı vardır.

PROJEDE NELER OLACAK?
Yılmaztürk, projenin detayına ilişkin de şu açıklamalarda bulundu: “Gölcük’ten, Sagalassos ve İnsuyu’na doğru Yürüyüş, Dağ Bisikleti ve Atlı Rotası çizilecek. Büyük bir Doğa­ Spor­ ve Tarih Turizmi gün yüzüne çıkacak” dedi.

Gölcük’te, akaryakıt ve yağ aksamı olmayan basit yelkenli yarışların yapılması için Su Sporları Projesi de hazırlanacağını kaydeden Yılmaztürk: “Abant’ın hikâyesini okuyun; doğuşu spordur. Biz de 2 futbol, 2 antreman sahası, 6 tenis kortu yapacağız. Adrenalin tutkunları için de ‘Gökyüzü Yürüyüşü’ sporu da olacak. Burada macera parkı olacak. Dede Korkut gibi Türk toplumuna mal olmuş karakterler yer alacak. Güllerin ve lavantaların olacağı Roserium da olacak. Bunun yanı sıra doğa eğitimlerinin de verilebileceği alanlarda burada yer bulacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum