Isparta'nın Değil; Türkiye'nin Milletvekili

Hızlı tren projesinde Isparta Lobisi'ni başaramayan milletvekillleri MİT için Özel yasa teklifinde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2012 20:03
Isparta'nın Değil; Türkiye'nin Milletvekili

AKP Milletvekili Recep Özel, MİT mensuplarının veya özel bir görevi ifa etmek üzere Başbakan tarafından görevlendirilen kişiler haklarında yapılacak soruşturmalar için Başbakan’dan alınan iznin Özel Yetkili Mahkemelerin yetki alanına giren suçları da kapsayacak şekilde genişletilmesi için kanun teklifi verdi.

Özel, TBMM Başkanlığı’na, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni sundu.

Teklif, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nun 26. maddesini başlığı ile birlikte değiştiriyor.

"SORUŞTURMA İZNİ"
Buna göre "Soruşturma İzni" başlıklı maddeye göre, MİT mensuplarının veya Başbakan tarafından özel bir görevi ifa etmek üzere görevlendirilenlerin; görevlerini yerine getirirken, görevin niteliğinden doğan veya görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan dolayı ya da Ceza Muhakemesi Kanununun 250. maddesinin birinci fıkrasına göre kurulan ağır ceza mahkemelerinin (Özel Yetkili Mahkemeler) görev alanına giren suçları işledikleri iddiasıyla, haklarında soruşturma yapılması durumunda da Başbakan’ın iznine bağlı olacak.

MEVCUT DÜZENLEME
Mevcut düzenlemede ise "Cezai Takibat İzni" başlıklı 26. madde, "MİT mensuplarının görevlerini yerine getirirken, görevin niteliğinden doğan veya görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan ötürü haklarında cezai takibat yapılması Başbakanın iznine bağlıdır" diyor.

İŞTE ISPARTA'nın OUT'ları

- Hızlı tren'de Isparta ayağı es geçildi,

- Yaklaşan teşvik açıklaması öncesinde çıt çıkmıyor

- Milli Parklar Burdur'a gitti

- Hastane'den hala ses yok

- Gül Park Projesi askıda kaldı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum