Isparta’nın En Büyük Eserlerinden Biri Olacak

Isparta’nın En Büyük Eserlerinden Biri Olacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ekim 2015 10:34
Isparta’nın En Büyük Eserlerinden Biri Olacak

Gökkubbe Fuar Alanı’nda çalışmalar son hızıyla sürüyor. Kubbenin çatı kaplamaları sürerken, iç mekânda da sahne, aydınlatma, tribün gibi çalışmalar devam ediyor. Yine otopark alanının iç mekânında da havalandırma ve aydınlatma çalışmaları gerçekleşirken, otoparkın üstü de halk pazarı olarak düzenlenecek


Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi’ne 50 dönümlük alanda yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi Salonu inşaatında çatı kaplama işleri devam ederken, iç mekânda da sahne yapım çalışmaları devam ediyor. Yine proje kapsamında yer alan 3 katlı otoparkın da iç mekân düzenlemeleri devam ediyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 9 bin metrekaresi 100 metre çapında fuar alanı ve 3 katlı toplam 9 bin metrekarelik otoparkta incelemelerde bulundu. Günaydın, inşaatın bitmesiyle birlikte Isparta’nın en büyük eserlerinden birisine kavuşacağını söyledi.

Gökkubbe Fuar Alanında, çatı üst yalıtımı ile diğer kaplamaların bittiğini son olarak alüminyumdan turkuaz renkli son kaplama işlemlerinin devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, fuar alanının iç mekanında da aydınlatma, havalandırma, sahne yapımının sürdüğünü kaydetti. Günaydın, “İnşaat alanımızda elektrik sistemleri yapılıyor. Isparta’mızda çok maksatlı kullanılabilecek bir eser ortaya çıkıyor” dedi.
Gökkubbe’de yaşanan olumsuzluk sonrasında proje tadilatına gidildiğini ve her şeyde bir hayrın olduğunu dile getiren Günaydın, alanda teleskoplu tribün, orta alanda yükselip alçalabilen sahne yapımı devam ediyor” derken, bir zaman ‘kalıyordu, çürüyor diyen siyasi tenkit malzemesi arayan, fırsat kollayan insanların şu anda mahcup olmaları lazım’ görüşlerinde bulundu.
Gökkubbe’nin tamamen Türk firmalar tarafından inşa edildiğini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “9 bin metrekarelik kapalı alana sahibiz. Hükümet meydanı 4 bin metrekareden oluşuyor. Burada miting, toplantı, konser, fuar olmak üzere birçok etkinlik gerçekleştirilebilir. Dış mekanda da çok fonksiyonlu yarı kapalı fuarlar düzenlenebilecek. Böylelikle uluslararası bir fuar alanı olacak. Standartlara göre 4 bin metrekarelik bir alan uluslararası kabul ediliyor. Bizim 50 dönüm üzerinde 9 bin metrekarelik kapalı alanımız bulunuyor. Yine 50 dönümlük alanımızın içerisinde otoparkımız var. ‘şehir dışında otopark mı olur’ diyenler olmuştu. Yine şu anda otoparkımızın üzerine kapalı halk pazarı yapacağız” şeklinde konuştu.
Bir şehrin fuar alanı olabilmesi için bazı gelişmişliklerinde olması gerektiğini bunlardan birisinin de otellere sahip olunması olduğunu dile getiren Günaydın, şehirde bir adet otelin hizmete girdiğini, yine bir süre sonra 5 yıldızlı bir otelin daha tamamlanacağını aktardı. Yine şehrin Isparta ve Antalya havalimanlarının bulunduğunu, bunun yanı sıra yakınında su limanının olduğunu da aktaran Günaydın, bunların tamamının Isparta’nın sanayi ve fuar kenti olması için önemli bir etken oluşturduğundan bahsetti. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın son olarak “Tenkit edeceğiz diye çırpınıyorlar. Bu çalışma Isparta’mıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun dileklerinde bulunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.