Isparta’nın En Büyük Parkı

Isparta’nın en büyük parkı olacak Hızırbey Mahallesi’ndeki Kulepark’ın yapımı son hızıyla sürüyor.

Yayınlanma:
Isparta’nın En Büyük Parkı

Bir yandan çevre düzenlemeleri yapılan parkta, yürüyüş yolları da asfaltla kaplandı. 36 dönümlük bir arazi üzerine kurulan park, Hızırbey Mahallesi başta olmak üzere şehre değer katacak. Parkta incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, geçen yıl ağaçlandırmanın yapıldığı parkın, şehrin nefes alma yerlerinden birisi haline geleceğini söyleyerek, “Bu parkımızda ileride kent ormanı olabilecek bir şekle gelecek” dedi.

Isparta’yı denetim ve kontrol altında tuttuklarını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kısa zamanda parkın bitirileceğini ve hizmete sunulacağını kaydetti. Günaydın, “Parkımızın altyapıları tamamlandı, yürüyüş yolları asfaltlandı. Parkın çevresindeki caddelerimizde de yenileme çalışmaları yapılıyor. Isparta’mız en büyük parkına kavuşacak. Bu parkımızı 2 bin metrekareden, yaptığımız çalışmalarla 36 bin metrekareye çıkardık. Bu parkımızdan sonra birkaç tane daha büyük park yapma çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu.
Kule Park’ın Isparta’ya mal olmuş bir park olacağını söyleyen Başkan Günaydın, “Şehrimiz maalesef bazen olumsuz gelişiyor, taş yığını haline geliyor bazı yasalardan dolayı. Beğenmedim bazı yasalar var. Sosyal donatı altında şehre çok katlar vermek zorunda kalıyoruz. Bunun önüne geçemiyoruz, öyleyse hiç olmazsa şimdiden bu parkları yapalım ki, şehir nefes alabilsin. Çünkü şehir taşlaştıkça buraların önemi ortaya çıkacak. Yıllar sonra işte bu parkların bu yerleşim yerlerine büyük değerler kazandırdığı görülecek. Bu parkın yap-satın da üzerinde bir kazancının olduğu ortaya çıkacak. Mesela Karaoğlan Parkı, Antalya’nın nefes alabileceği önemli alanlarından birisidir. Bizim parklarımızda önümüzdeki süreçte o özellikleri taşıyacak. Bunları bilinçle yapıyoruz. Isparta’mıza bu parkımız hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum