Isparta'nın En Genç Muhtar Adayı

Isparta'nın En Genç Muhtar Adayı

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mart 2019 17:01
Isparta'nın En Genç Muhtar Adayı

Isparta'da üniversite öğrencisi genç 31 Mart yerel seçimleri için ikamet ettiği mahallesinden muhtar adayı oldu. Muhtar Adayı Beyza Öztürk Projelerimle "Türkiye’de örnek bir mahalle olacağız"dedi.

Isparta'nın Karaağaç Mahallesi'nde ikamet eden,Süleyman Demirel Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Beyza Öztürk mahallesinde muhtar adayı oldu. Genç muhtar adayı projelerini anlattı. Öztürk "Açıkçası klasik muhtarlık anlayışında çok fazla yapılan bir iş yok. Artık çoğu belge internet üzerinden ulaşılabilir durumda. Fakat ben muhtarlık olayına farklı bir boyut kazandırmak istedim ve sosyal etkinlikler ve projelerle mahalleyi etkin tutmayı düşünüyorum. Yardımlaşmanın bir zamanı yoktur. Sürekli aktif yardımlaşma faaliyetleri yapacağız. En büyük hassasiyetim bu. Sonrasında yapacağımız projelerle Türkiye’de örnek bir mahalle olacağımız düşüncesindeyim. "dedi.

"Hem olumlu hem olumsuz tepkilerle karşılaştım"

Yaşı ve kadın olmasından dolayı bir kesim tarafından olumsuz tepkiler aldığını vurgulayan Öztürk "Yaşım ve kadın olmamdan dolayı bir kesim tarafından olumsuz tepkiler alsam da genel anlamda şaşırtıcı derecede çok güzel tepkiler alıyorum. Bu zamana kadar genel anlamda aldığım destek aslında muhtar olma isteğimi arttırdı ve ekibimi de bu destekler daha çok teşvik ediyor. Olumsuz eleştirilere gelirsek onlar da beni eğlendiriyor ve yine bir şeyler öğretiyor. Ya hayatta bir başarı elde edememiş ya da çok dar açıdan bakan insanlar bu insanlar. Onlara da bir şeylerin daha farklı olabileceğini göstermek istiyorum. Ve tabi önyargılarının da kırılmasını.. Halkın gerçek tepkisini seçimlerde göreceğiz aslında bende merak içerisindeyim"ifadelerini kullandı.

"Diğer seçimlerde birçok genç aday göreceğiz"

Adaylığını koyarak Isparta genelinde genç adayların artacağını ve onlara örnek olarak önlerini açtığını belirten genç muhtar adayı,hayatın her anında kadın ve gençlerin olması gerektiğini söyledi. Öztürk "Ben adaylığımı koyduktan sonra fark ettim ki karaağaç mahallesinden daha önce kadın bir aday hiç olmamış. Genç adaylara gelirsek Isparta genelinde benden başka genç aday yok. Diğer seçim geldiğinde öncelikle mahallemizden kadın adayların ve Isparta genelinde de genç adayların artacağını ve önlerini açtığımı düşünüyorum. Umarım da düşündüğüm gibi olur. Hayatın her alanında kadın ve gençler olmalı. Başarılı olup olmayacağımızı düşünmekten çok bütün süreçten bir şeyler kazanmaya bakma taraftarıyım. Kısacası diğer seçimlerde birçok genç aday göreceğiz inancındayım"diye konuştu.

"Her yaşa uygun etkinlikler ve projeler yapacağım"

Karaağaç Mahallesi için yapacakları projeler hakkında da konuşan Öztürk "Her yaşa uygun etkinlikler ve projeler yapacağım. Tabi bir ekibim var ve bütün bunları birlikte değerlendiriyoruz ve onlarla uygulamaya koyacağız. Etkinlikler ve projeler maliyetli işlerdir. Bizim mahallemizde böyle bir gelir kaynağı olmasa bu kadar proje ve etkinlik konusunda rahat davranamazdım. Diyetisyenlik, psikolojik danışmanlık hizmetleri vereceğiz ve bu hizmetlere ücret ödenmeyecek. Ücret yerine kitap alacağız danışanlardan. Ve böylece mahallemizde de küçük bir kütüphane kurmayı düşünüyoruz. Üniversite- bölüm tercihi yapacak öğrencileri bilgilendirme çalışmaları, her yaşa hitap eden konferanslar ve daha kapsamlı sürdürülebilir projeler karaağaç mahallesinde olacak. Gelirler de aslında böylece mahallemizde gözle görünür olacak. "diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum