Isparta'nın Gültaşı Dünyayı Süslüyor

(Rosestone), ülke genelindeki çeşitli şehirlerin yanı sıra İtalya, Irak, Gürcistan, İran, Polonya gibi ülkelerin sokaklarını süslüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2011 13:26
Isparta'nın Gültaşı Dünyayı Süslüyor

(Rosestone), ülke genelindeki çeşitli şehirlerin yanı sıra İtalya, Irak, Gürcistan, İran, Polonya gibi ülkelerin sokaklarını süslüyor.

Türkiye'de sadece Isparta'da üretimi yapılan ve Isparta dağlarındaki kayalıklardan elde edilen gültaşı (Rosestone), ülke genelindeki çeşitli şehirlerin yanı sıra İtalya, Irak, Gürcistan, İran, Polonya gibi ülkelerin sokaklarını süslüyor.

Isparta Belediyesi Doğal Taş Üretim Merkezi (ISTEM) Genel Müdürü Metin Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılında kurulan fabrikada Isparta'nın dağlarından çıkarılan gültaşını işlediklerini kaydetti.

Taşı, "Rosestone" markası ile dünya pazarına sunduklarını belirten Öcal, İtalya, Gürcistan, İran, Irak, Polonya gibi ülkelere gültaşı sattıklarını bildirdi. Metin Öcal, "Bu yıl yurtiçi ve yurtdışında 7 milyon TL'lik satış gerçekleştirdik. Bunun içinde yüzde 30'luk kısmı ihracattan elde edilen gelir" dedi.

Almanya'nın Nürnberg kentinde yapılan fuarda gültaşını dünyaya tanıttıklarını anlatan Öcal, bu fuarın pazar paylarını olumlu etkilediğini ifade etti. Öcal, gültaşına ilginin yoğun olduğunu, yurt içi ve yurt dışından ciddi bir taleple karşı karşıya olduklarını belirterek, "Şu anda talebe yanıt veremiyoruz. Bu nedenle kapasiteyi iki katına artırmak için yeni bir fabrika yapıyoruz" diye konuştu.

Isparta'nın doğal kaynaklarından üretilen gültaşının granit kadar sağlam ve granite alternatif olduğuna değinen Öcal, taşın fiyatının ise, granitten daha ucuz olduğunu vurguladı. Gültaşı'nın granitin ve mermerin kullanıldığı her alanda kullanılabildiğini anlatan Öcal, duvar ve yer döşemelerinde son dönemlerde gültaşının tercih edilmeye başladığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.