Isparta’nın Gururu Işıkkent İHL

Isparta’nın Gururu Işıkkent İHL

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2019 10:57
Isparta’nın Gururu Işıkkent İHL

Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesi 50. TÜBİTAK Liselerarası Proje Yarışması Türkiye finalinde Coğrafya alanında ‘Gölcük Afet Risk Çalışması’ projesiyle Türkiye üçüncüsü oldu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz aylarda başvuruları gerçekleştirilen Lise ve Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’ sonuçlandı. Yarışmanın temel amacının gençleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettikleri konuları araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere yenilikçi ve özgün çözümler üretebilmelerine katkıda bulunmak olarak açıklandı.

YARIŞMANIN BU YIL 50’İNCİSİ YAPILDI
Öğrenciler yarışmaya çeşitli alanlardan katılabilecek. Projeler özgünlük, yenilikçilik, yararlılık örneğin ekonomik, sosyal, uygulanabilirlik, özümseme ve hâkimiyet, kullanılan bilimsel yöntem gibi kriterlere göre değerlendirilecek. Bu yıl 50.’si gerçekleştirilen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın başvuruları 20 Aralık 2018 - 04 Ocak 2019 tarihleri arasında alınmıştı.

ISPARTA IŞIKKENT İHL TÜRKİYE
ÜÇÜNCÜSÜ OLMAYI BAŞARDI
Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesi 50. TÜBİTAK Liselerarası Proje Yarışması Türkiye finalinde Coğrafya alanında ‘Gölcük Afet Risk Çalışması’ projesiyle Türkiye üçüncüsü olarak Isparta’ya büyük bir gurur yaşattı.

GÜLEÇ; “TEBRİK EDİYOR, BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM”
Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cavit Güleç, bu yıl 50.TÜBİTAK Liselerarası Proje Yarışması Türkiye finalinde Coğrafya alanında ‘Gölcük Afet Risk Çalışması’ projesiyle Türkiye Üçüncülüğü derecesinin kendilerini ve ilimizi gururlandırdığını ifade ederek; “Projenin mimarları Öğrencimiz Berkay Şimşek’i ve Danışman Öğretmenimiz Hayriye Uymazsoy’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.