Isparta’nın Her Türlü Sorununa Sahip Çıkıyoruz

Isparta’nın Her Türlü Sorununa Sahip Çıkıyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2016 10:08
Isparta’nın Her Türlü Sorununa Sahip Çıkıyoruz

CHP Isparta Milletvekili İrfan BAKIR, TBMM’ de ve Isparta’nın ilçelerindeki çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Isparta’nın ve ülkenin her türlü sorununa sahip çıktıklarını belirten Vekil Bakır konuya ilişkin şunları belirtti:

‘Üst üste geçirdiğimiz iki seçimin ardından meclis çalışmalarına yoğun şekilde başladık. Birçok konuda verdiğimiz önergelerle, kamuoyunun ve iktidar yetkililerinin dikkatini bu konulara çekmeye çalışıyoruz. Hafta sonu ilimizde yaptığımız ziyaretlerde karşılaştığımız soru ve sorunları hafta içi TBMM’ de ilgili Bakanlıklara taşıyoruz. Örneğin yıllardır Isparta kamuoyunda gündemin ilk maddelerinden olan Isparta-Antalya Dereboğazı yolunun akıbetini ilgili bakana bir önergeyle sorduk. Ayrıca Isparta-Burdur kardeşlik yolu ve Isparta-Konya yolunun ne durumda olduğunu da verdiğimiz önergelerle gündeme getirdik.

Yine Isparta için büyük öneme sahip olduğunu düşündüğümüz Teşvik konusu da ilgili Bakanlığa sunduğumuz diğer bir önerge. Hepinizin yakından takip ettiği gibi Isparta’nın bu konuda büyük mağduriyeti var. Komşu illerimizden Burdur ve Afyonkarahisar teşvik açısından bizden daha cazip bölgelerde yer aldıkları için, ilimiz yatırım fakiri bir konuma geldi. Bu konunun düzeltilmesi için de çalışmalarımız hızla devam edecek. Bunun yanında ilimizdeki hayvanlarda görülen şap ve çiçek hastalığı da büyük sıkıntı yaratmıştı. Bu hastalıkla ilgili ne tür çalışmalar yapıldığını ve hangi önlemlerin alınacağını da ilgili Bakana sorarak gündem de tutmaya çalıştık.’ dedi

Ülke gündemine ilişkin konularda da çalışmalar yapan Vekil Bakır; KPSS sınavının iki ay erkene alınmasıyla ortaya çıkan mağduriyeti, eğitim uzmanı olarak atanarak, maaş ve özlük hakları düşürülen Milli Eğitim müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin durumunu da gündeme getirdi. Bunun yanında Isparta’nın mesleki eğitim açısından prestiji konumundaki TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talep etmiş oldukları bölümlerle ilgili girişimleri de devam etmektedir. Ayrıca Genel Sağlık Sigortası Kanunu ilişkin (GSS) sıkıntılara da soru önergesiyle dikkat çekmeye çalıştı.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon üyesi olan Sayın Bakır yoğun komisyon çalışmalarından sonra TBMM Genel Kurulu’na inen 97 Sıra Sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına vermiş olduğu önergelerle önemli destek sağlamıştır.

CHP Isparta Milletvekili İrfan BAKIR, meclis çalışmalarının başladığı günden bugüne kadar 27 adet araştırma önergesine ve yine 27 adet kanun teklifine de imza vererek CHP grubunun Meclis çalışmalarına katkıda bulundu. Vekil Bakır tüm bu konuların takipçisi olacağını söyleyerek, ilgili Bakanlıktan gelen cevapları da kamuoyuyla paylaşacağını belirtti. Meclis genel kurulunun kapalı olduğu geçen hafta boyunca da Isparta’ nın ilçe ve köylerini gezmeye devam eden İrfan BAKIR; Mermer ocaklarının durumu, elmacılığın ve gülcülüğün içinde bulunduğu sıkıntılar, terör olayları ve dış politikaya ilişkin vatandaşlarımızla karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Isparta merkez, Gönen, Gümüşgün, Keçiborlu, Atabey, İslamköy, Harmanören, Gelendost, Madenli, Yaka, Bağıllı, Yalvaç, Eğirdir, Çayköy, Şarkikaraağaç, Gedikli, Yenişarbademli, Büyükgökçeli ve Kuleönü’ne ziyaretler gerçekleştiren İrfan Bakır TBMM’ de Genel Kurul ve Komisyon çalışmalarına katılmak üzere Ankara’ ya döndü. Vekil Bakır son olarak, önümüzdeki günlerde hem Isparta yerelini, hem de Türkiye genelini ilgilendiren konularda çalışmalar yapmaya hızla devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum