Isparta’nın Heybeti Olacak

Şehrin önemli bir meydanı ve aynı zamanda diğer pazaryerleri çalışmalarının bir bakıma altyapısını oluşturacak olan Davraz Mahallesi Kapalı Pazar Yeri ve Fuar Alanı’nda çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2012 15:01
Isparta’nın Heybeti Olacak

8 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan ve 1 Haziran 2012’de ihalesi yapılarak inşaat çalışmalarına 17 Temmuz’da başlanan Davraz Mahallesi Kapalı Pazar Yeri ve Fuar alanı maksimum 18, minimum 11 metre yüksekliğe sahip. Yine maksimum 75 minimum 45 metre genişliğine sahip, Avrupa Birliği müktesebatına uygun, doğal ve elektrikli aydınlatma özelliğine sahip bu alan aynı zamanda fuar, festival ve büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek.

Pazar alanının zemin tesviyesi ile temeli tamamlanırken, çarşının kolonlarının dikim işleri de bitirildi. Çalışmalar kolonlara bağlanacak olan kirişlerle devam edecek. Çelik konstrüksiyondan yapım çalışmaları devam eden pazaryerinde incelemelerde bulunan ve çalışmalar ile ilgili olarak bilgiler alan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çarşının gelecekte önemli bir meydan olacağını söyledi.

Normal şartlarda pazaryerinin tamamlanmasının bir yıllık bir süreç olduğunu ancak bunu 5 ayda tamamlayacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Hatta son yaptığımız değerlendirmelerde bu sürenin de bir aya yakın bir süre öne alınabileceğini öngörüyoruz” dedi.
Pazaryerinde temel, ankraj ve beton dökümü ile birlikte kolonların dikildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sıranın kiriş bağlantılarına geldiğini ifade etti. ’12 aylık çalışmayı 5 aya düşürdük. Konuyu yakından takip ediyorum. Çalışmaları 4 aya düşürme peşindeyiz’ diyen Başkan Günaydın, “Zaman bizim için önemlidir” dedi.

‘Çalışmalarımızda 1 yılda, 5 yıllık işi nasıl bitiririz?’ düşüncesinde olduklarını belirten Günaydın, “Bu güzel ve sevindirici çalışmalar bizi mutlu ediyor. İşimizi sıkı takip ediyoruz. Burası önemli bir çarşımız olacak, diğer çarşılarımızın yapımıyla da önem taşıyacak. Burası Isparta’nın geleceğe yönelik heybetli ve simgesel bir çarşısı olacak. Bu çalışmalarımızın da şimdiden Isparta halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.