Isparta'nın İhracatı Arttı

Isparta, ihracatta büyük hamle yaptı. Geçen yıl ile bu yılın ilk ayının karşılaştırılmasında yüzde 44'lük artış göze çarpıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Temmuz 2012 12:56
Isparta'nın İhracatı Arttı

ITSO Başkanı Kaçıkoç, “Geçen yılın 6.ayın sonunda 58 milyon 600 bin dolarlık bir ihracatımız vardı, bu yılın 6.ayın sonunda da 84 milyon 500 bin dolarlık bir ihracatımız söz konusu. Tabiî ki bu bizi sevindirdi, yeterli değil. Biliyorsunuz 2023’e bir hedef koyduk. Maden sektörü ve doğal taş sektörü bu hedefe ulaşmamıza katkı sağlayacak. Temennimiz bu” dedi.

ÇİMENTO VE TOPRAK ÜRÜNLERİ BAŞI ÇEKİYOR

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, ihracat kalemlerini de şöyle sıraladı: “Çİmeto ve toprak ürünleri 17 milyon dolar, ağaç ve orman ürünleri 3 milyon 100 bin dolar, iklimlendirme, kazan sanayi 2 milyon 718 bin dolar, kimyevi maddeler ve mamüller 6 milyon 602 bin dolar, madenler, metaller 12 milyon 139 bin dolar, su ürünleri ve hayvancılık 4 milyon 482 bin dolar, sebze ve meyve ihracatımız oldukça iyi, şu sıralar kiraz ihracatı var 6 milyon dolar” dedi.

ITSO Başkanı Kaçıkoç, tarıma dayalı sanayide Isparta’nın daha başarılı olabileceğinin altını çizdi. Kaçıkoç, “Isparta tarıma dayalı sanayide daha fazla katma değer yaratmalı. Biliyorsunuz bu alanda girişimlerimiz fazla. Yani zirai olarak Türkiye’nin meyve ambarıyız. Gülcülük var, 15-20 milyon dolarlık ihracat yapılıyor, bu fırsat iyi değerlendirilmeli” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.