Isparta’nın İhtiyaçlarını Bilen Bir Ekip Var Mı Ortada?

Isparta’nın İhtiyaçlarını Bilen Bir Ekip Var Mı Ortada?

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Kasım 2020 13:52
Isparta’nın İhtiyaçlarını Bilen Bir Ekip Var Mı Ortada?

CHP İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı, Belediye Başkanı Başdeğirmen’in seçim öncesi vatandaşlara verdiği vaatleri yerine getirmediğini belirterek, belediye yönetimini kentin ihtiyaçlarından uzak davranmakla suçladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı, yaptığı yazılı açıklamada “Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanlığı olarak pandemi döneminde maske ve hijyen anlamında belediyenin eksiklerini her gün dile getirdik. Isparta Belediyesi; pandemi sürecinde vatandaşlarımıza 5 (beş) adet maske dağıttı. Ne yazık ki 5 adet maskenin kimseye yetmeyeceğini tahmin edersiniz. Bizler pandemi döneminde yapılamayan vaatleri dile getirmek yerine vatandaşlarımızın sağlıklarını öncelik kabul ettik” dedi.

BAŞKAN HAVLU ATMIŞ DURUMDADIR
Halıcı, “Ancak bugün görüyoruz ki maske ve dezenfektan konusunda yetersiz kalan belediye seçim döneminde yapmayacakları ya da yapamayacakları projeleri Isparta halkına sunmuş ve altından kalkamayacağı vaatlerde bulunmuştur. Belediye başkanımız bu konularda havlu atmış durumdadır. Bunu bitirilemeyen ITKM inşaatında da yapımına devam edilemeyen yeni otogar inşaatında da gördük” ifadelerini kullandı.

YENİ OTOGAR BİTİRİLMELİDİR
Ispartalıların yeni otogar binasının bitirilmesini istediğini kaydeden Halıcı, “Hemşerilerimiz yeni otogar inşaatının bitirilmesini istiyor. Peki Sayın Şükrü Başdeğirmen’e sormak istiyorum. Sizin adaylık sürecinde vaatleriniz arasında yer almasına ve Ispartalıların yeni otogar isteğine rağmen Üzüm Pazarı restorasyonuna başlamak doğru bir hamle midir? Yeni otogar Isparta için gereklidir ve en kısa süre de bitirilmelidir. Bu gereklilik mevcut otogarın bulunduğu konum nedeniyle oluşmaktadır. Bahçelievler Mahallesi şu anda Isparta’nın ikinci şehir merkezi konumunda. Siz “Yeni otogar bitirilecek.” laflarıyla yola çıkıyorsanız bu vaatleri yerine getirmekle yükümlüsünüz. Mevcut otogarın bulunduğu mevki de trafiğin ne kadar yoğun olduğunu görüyoruz. Bu trafikte canlarımızın yanmasını istemiyorsak yapılması gereken bellidir ve yeni otogar inşaatı bir an evvel bitirilmelidir” görüşünü savundu.

BİZ ISPARTA’YI ÇOK FARKLI HAYAL EDİYORUZ
CHP İl Başkanı Halıcı, “Mevcut belediye ve iktidar kanadı her gün Isparta için yeni vaatler ile ortaya çıkıyor. Isparta’da yeni projeler konuşabilmek için önce yarım bırakılan projeleri bitirmek gerekir. Bu vaat politikası AKP kanadının popülist çizgisinin ortaya çıkardığı bir durumdur.
Yine belediye başkanımızın adaylık döneminde bahsettiği bir diğer proje: Isparta Raykent Projesi. Belediye bu projede hangi durumdadır? Ispartalı hemşerilerimizin bunu bilmeye hakkı vardır. Basın açıklamalarında dahi bu projeden bahsedilmemesinin nedeni nedir? Şükrü Başdeğirmen’in danışmanları adaylık sürecinde aldıkları notları okusunlar ve adaylık döneminde vaat edilen tüm projeleri belediye başkanımıza hatırlatsınlar” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğrimen’in Elektrikli Trambüs projesini de hatırlatan Halıcı, “Bir diğer husus ise Elektrikli Trambüs Projesi. Hepimiz görüyoruz ki Isparta sokaklarında çok yoğun bir trafik var. Mevcut belediyenin kavşaklar ile ilgili yaptığı çalışmalar trafiği bir nebze azaltsa da bu yeterli gelmemiştir. Isparta, Eskişehir gibi büyük bir öğrenci şehri olma yolunda ilerlemektedir.

Isparta sokaklarında bisiklet istasyonlarını göremiyoruz, Sayın Başkan. Seçim döneminde bu projeler sizin vaat ettiğiniz projeler değil midir? “Isparta Marka Kent olmalıdır.” “Şifa Bahçeleri” projesi Tıbbi Aromatik Bitkiler ile ilgili bir proje ise bu proje de ne durumdayız? “Isparta Tıbbi Aromatik Bitkilerin Başkenti olmalıdır.” Ancak Isparta Belediyesi bunun altını dolduramamaktadır. Zaman geçiyor, artık bu projeleri dile getirmenin ve en kısa zamanda yapılmasının zamanı gelmiştir” diye konuştu.

KENT KONSEYİNE NE OLDU?
Açıklamalarında Kent Konseyi’ni de gündeme getiren Halıcı, “Biz Isparta’yı seviyoruz. Isparta’nın “Sosyal Belediyecilik” anlayışı ile tanışmasının zamanı gelmiştir. Kendi bünyemizde siyaset üstü bir ekip kuracağız ve bu ekibin hukuk, üniversite ve şehrimiz hakkında fikirlerine başvuracağız. Peki Isparta’da “Kent Konseyine” ne oldu? Bakın bizim yapmaya çalıştığımız komisyon, belediye kanadında da yapılmalıdır. Akademisyen, siyasi parti temsilcileri ve şehrimiz hakkında söyleyeceği olan herkes bu konsey içerisinde yer almalıdır. Bu bağlamda Eskişehir belediyesi örnek alınmalıdır ve Isparta öğrenci şehri olma yolunda ortak bir yol izlemelidir” dedi.
Başkan Halıcı sözlerini, “Bunları birinin sorması gerekiyor. Ve bu soruyu sorabilecek olan biziz. Şükrü Bey’e, tekrar buradan soruyoruz. Bu soruların cevaplarını verebilecek mi? Danışmanları kendisini bu konuda bilgilendirecek mi?” ifadeleriyle bitirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum