Isparta'nın ilk Kültür Evi

Isparta’da birkaç iyi kadın harikalar yaratıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2012 14:06
Isparta'nın ilk Kültür Evi

Fakir ve yardıma muhtaçlara yaptıkları desteklerle adını duyuran El Ele Derneği şimdi de sosyal bir sorumluluk projesine imza atıyor. Dernek kentte bugüne kadar hiç olmayan Kültür Evi yaptı. Isparta’nın 150 yıllık tarihine ışık tutan proje için 5 yıl boyunca gece gündüz çalışan 50 kadın tam 10 bin parça eşya topladı

Isparta yeni bir Kültür Evine kavuşuyor. Kentte fakir ve yardıma muhtaçlara verdiği desteklerle ön plana çıkan El Ele Derneği öncülüğünde 50 kadının seferber olduğu Kültür Evi yeni yılda hizmete açılıyor.
Hayırsever bir vatandaş tarafından bağışlanan 4 katlı binayı Kültür Evi’ne dönüştüren gönüllü kadınlar proje sayesinde Isparta’nın büyük bir eksikliğini kapattılar.

ZAMAN TÜNELİ
El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, 150 yıllık eşyaların bulunduğu Kültür Evi’nde tarihe derin bir yolculuk yapılacağını söyledi.

Isparta’ya dışarıdan gelen bir yabancının bu evi gezerek 1 asırdan fazla geçmişi kısa bir süre içerisinde görebileceğini kaydeden Aydın Kültür Eviyle ilgili şöyle konuştu.

“Biz 1940’lı yılların Isparta’sını canlandırmaya çalıştık. Dernek üyelerim ve gönüllülerimiz sayesinde 4 katlı bir Kültür Evi ortaya çıktı. Burada binamızı bağışlayan hayırseverimizi minnetle şükranla anıyorum. Alt katta kafemiz ve sergi salonumuz olacak. 5 yıl önce bu çalışmaya başladık. İkinci el eşyaları topladık. Bizler bu çalışmayı yaparken hiç beklemediğimiz bir şey oldu. Kimseye gitmemize gerek kalmadan tarihi eşyalarını getirip bize kendiliğinden teslim eden vatandaşlarımız oldu. Hepsine teşekkürü borç biliyoruz”

BU BİR KÜLTÜR HİZMETİ
Kültür Evi projesi için ‘Bu bir kültür hizmetidir’ açıklaması yapan Aydın, 4 katlı evin ne şekilde değerlendirileceğini de açıkladı. Zemin katı kafe ve sergi salonu şeklinde inşa edeceklerini belirten Aydın, aynı bölümde Isparta’nın ev yemeklerinin bulunduğu bir restaurantta olacağını vurguladı. Bir üst katın ise Isparta’nın tarihi yansıtan argümanlarla donatıldığını ifade eden Aydın, “Bu bölümde halı tezgahlarımız, bakır köşelerimiz, kırklı yılların mutfağı ve hamam köşesi olacak. Mutfakta eski fincanlar antika porselenler bulunuyor.

Üst kat ise mescit ve kuran eğitimi için ayrıldı. Gönüllü eğitimcilerimiz burada isteyenlere eğitim verecekler. Yine kültür evimizin diğer bölümü ise okuma salonu ve kütüphane olarak inşa edildi” diye konuştu.

2 BEKÇİ 10 KAMERAYLA GÜVENLİK
Öte yandan binanın eski eşyaları içerisinde barındırmasından ötürü gece gündüz 2 vardiya şeklinde görev yapacak 2 bekçi tarafından izleneceğini bildiren Canan Aydın “Yine her katta güvenlik kamerası sistemi oluşturuluyor. Burada da 10 kamerayla binamız sürekli takip altında tutulacak” dedi.

Damgacı Sokak girişinde 4 katlı olarak hizmet verecek Kültür Evi yeni yılda açılacak. Açılış için büyük bir organizasyonun yapıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.