Isparta'nın İş Gücü Piyasasının Analizi Yapıldı

İl İstihdam Kurulu, Isparta Valisi Memduh Oğuz başkanlığında toplandı. Toplantıda, Isparta’nın iç gücü piyasasının analizi, katılımcılara aktarıldı.

Yayınlanma:
Isparta'nın İş Gücü Piyasasının Analizi Yapıldı

İl İstihdam Kurulu, Isparta Valisi Memduh Oğuz başkanlığında toplandı. Toplantıda, Isparta’nın iç gücü piyasasının analizi, katılımcılara aktarıldı.

Erzurum ABİGEM Direktörü Osman Demirdöğen, Isparta’nın rekabet edebilirlikte 18., rekabette 5.sırada olduğunu söyledi. Bu sıralamada özellikle kalifiye eleman sıkıntısı olduğuna değinen Demirdöğen, nitelikli eleman ihtiyacının yanlış yönlendirmeler sonucu iyi karşılanamadığını söyledi.

Isparta’da iş gücü piyasasını değerlendirirken, 2139 küçük ve orta ölçekli işletme ile görüştüklerini dipnot olarak düşen Demirdöğen, sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinin ön planda olduğunu ifade etti. Son 3 yıldaki işçi sirkülasyonuna da değinen Demirdöğen, her yıl 524 kişinin işe girmesi gerektiğini belirlediklerini söyledi.

Demirdöğen son olarak sonuç ve önerileri kamuoyu ile paylaştı: “Kalite belgesinin olması, belli bir kalite düzeyinde firmaların kalmak istediğini gösteriyor. Bunun için de nitelikli elemana ihtiyaç duyuyorlar. Devlet desteklerinden büyük ölçüde firmalarımız haberdar değil. Ya da bürokratik sorunlar nedeniyle buna başvurmuyorlar. Devlet desteklerini yönlendiren kurumların ilimizdeki işletmelere bilgilendirme çalışmalarını artırması gerekiyor. Verilen desteklerin kapasite artırımı ve iş geliştirme gibi konulara verilmesi isteniyor. Özellikle KOSGEB’in mevzuatından kaynaklanan nedenlerle imalat sanayinin ön plana çıkmasını sağlıyor. Ama KOSGEB’in KOBİ tanımı değişti. Artık, tarım, sanayi ve hizmetlerin hepsindeki işletmeler, KOSGEB desteklerinden aynı derecede faydalanabiliyor. Bunu da işletme sahiplerine bildirdiğimizde muhtemelen diğer hizmetlerden ve tarım sektöründen de KOSGEB’e müracaatlar artacaktır. Personel temininde güçlük çekilmesinin nedenleri arasında yeterli mesleki beceriye sahip olunmaması gösteriliyor. Isparta’nın özellikle hizmet sektöründe öne çıkması nedeniyle ilerleyen 3 yılda bu sektörde çalışacak elemana ihtiyacı olduğundan personel yetiştirmeye şimdiden başlamak gerekiyor.”

VALİ OĞUZ, İŞ DÜNYASINA HAREKET ÇAĞRISI YAPTI

Erzurum ve Uşak ABİGEM tarafından hazırlanan raporu değerlendiren Isparta Valisi Memduh Oğuz, düne nazaran işi kolaylaştırmak istediklerini söyledi. Vali Oğuz, hizmet sektöründe yatırımlarında artması için şimdiden düğmeye basılması gerektiğine işaret etti.

İl İstihdam Kurulu Toplantısında Isparta’nın iç gücü piyasasının analizi yapıldı ve bu analizde, ilimizin hizmet sektöründe ön plana çıkacak yatırımlara yer vermesi, bu yönde personel yetiştirmesi gerektiğine işaret edildi.

Tamamen bilimsel çalışmalara dayanarak hazırlanan raporu doğru kabul eden Vali Memduh Oğuz, valilik olarak üzerine düşeni sonuna kadar yapacağını söyledi. Vali Oğuz, “Bizim vatandaşımız önce görecek, bu nedenle bürokratik sorunlar da olmayacak, biz böyle bir imkanı sağlayacağız” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.