Isparta'nın Kalbi TBMM'de Atacak...

Bölge Sağlık Kampusu önündeki engel kalkıyor. 22 Şubat Cuma ve 23 Şubat Cumartesi günü Isparta'yı da çok yakından ilgilendiren Yasa Tasarısı Genel Kurul'da görüşülecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2013 17:22
Isparta'nın Kalbi TBMM'de Atacak...

Kapatılan Sümerhalı Bölge Fabrikası’nın 120 Bin, Özel İdare’nin 80 Bin m2arsasına inşa edilecek Sağlık Kampusu Projesi önündeki engellerikaldırmak için Yasa Tasarısı, Genel Kurul’a geliyor.

Mevcut Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıksız olduğunun ortaya çıkmasından sonra gündeme gelen Sağlık Kampusu Projesi, uzun yıllardır bekliyor. Öte yandan Yap- İşlet- Devret Modeli’nde işletici sistem 49’dan 30 yıla düşürülecek.

ISPARTA İÇİN KADER HAFTASI
Kapatılan Sümerhalı Bölge Fabrikası’nın 120 Bin; Özelİdare’nin ise 80 Binm2 arsasına KamuÖzel Ortaklığı Finansman Modeli ile inşa edilecek Sağlık Kampusu Projesi’nde kader haftası.

Projenin önündeki engellerin kaldırılması için Yasa Tasarısı, Genel Kurul’ageliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Sağlık Kampusu Projesi içinmesai yapacak.Sağlıkta kamu-özel işbirliği modeliyle tesis yaptırılması, yenilenmesi vehizmet alımını düzenleyen yasa tasarısı, Genel Kurul'da görüşülecek.

Genel Kurul, muhalefetin yoğun eleştiriler yönelttiği düzenlemenin tamamlanmaması halinde 22 Şubat Cuma ve 23 Şubat Cumartesi günleride çalışacak.

Tasarıya göre, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları, Hazine'nin özelmülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde sağlık tesisi yaptırabilecek ve butesisleri sabit yatırım dönemi hariç 30 yıla kadar kiralayabilecek. hizmet alanlarından oluşacak.

ISPARTA BU PROJEYİ BEKLİYOR
Isparta, mevcut Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıksız olduğunun ortaya çıkmasından sonra bu projeyi geliştirmişti. 32 KENT ÖNCELİKLİ ISPARTA, İHALE AŞAMASINDA Yasal düzenlemenin ardından çoğunluğu ana kentler olmak üzere 32 şehre öncelik verilecek. ndan çoğunluğu ana kentler olmak üzere 32şehre öncelik verilecek. Isparta’da ise sürece bir adım kaldı. Zira ön yeterlilik ihale süreci de tamamlandı . Isparta’nın tek adımı ana ihale kaldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.