Isparta'nın Karar Alma Sürecinde Söz Sahibi Olmak İstiyoruz

Isparta'nın Karar Alma Sürecinde Söz Sahibi Olmak İstiyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Şubat 2017 11:26
Isparta'nın Karar Alma Sürecinde Söz Sahibi Olmak İstiyoruz

SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Alakuş, Isparta’da gençlikle ilgili alınan kararlarda haberlerinin olmadığını belirterek, 25 bin öğrencinin ikametini ilimize aldırması durumunda şehrin geleceğinde söz sahibi olacaklarını savundu. Alakuş, bu konuda üniversite öğrencilerine çağrıda bulunarak, “İkametgahınızı Isparta’ya aldırın” dedi. 

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Alakuş, katıldığı televizyon programı Birebir’de apart ve ev kiralarından, öğrenci ikametgahlarına kadar birçok konuda önemli değerlendirmelerde bulundu. Isparta’da apart ve ev kiralarının yüksek olduğuna değinen Alakuş, bu durumun ilçelerdeki fiyatları da olumsuz etkilediğini söyledi. Isparta’ya 25 bin üniversite öğrencisinin ikametgahı için sözleri olduğunu belirten Alakuş, eğer 25 bin öğrencinin ikametini getirebilirlerse şehrin karar alma sürecinde söz sahibi olacaklarını savundu.

ISPARTALILAR DA EV KİRALARINDAN BİZE DERT YANIYOR

İlk olarak ev ve apart kiralarından yakınan SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Alakuş, sanki Isparta’nın her yerinde anlaşılmış gibi herkesin bir anda 200 TL zam yaptığını belirterek, “ Ispartalılar da bize dert yanıyor. Siz meydanlara çıkın biz sizden daha fazla koşturacağız diyorlar. Çünkü Ispartalılar da ev bulamıyorlar. Ev kiraları çok yükseldi. Her yıl öğrenci sayımız 10 bin artışla gidiyor. Önümüzdeki yıl 100 bin öğrenciyi bulabiliriz” dedi.

İLÇELERDE DE KİRALAR KONUSUNDA ŞEHİR MERKEZİNİ ÖRNEK ALIYOR

Kentsel dönüşümle evlerin yıkılıp yerine apartlar inşa edilmeye başladığını ileri süren Alakuş, şunları söyledi: “Sanayiye gidin boyacı Hasan ağabey bunu söylüyor. Şehirde çocuğunu evlendirecekler ev bulamıyoruz diyorlar. Bize vermek yerine orayı 4 öğrenciye kiralıyorlarmış diyorlar.  İlçelerimizde de aynı problem çıkmaya başladı. İlçelerimizde de öğrenci sayımız yüksek. Yenişarbademli’de yeni yerler yapılıyor. Geçen haftalarda orada birkaç gün kalmak için yer baktık. Oradaki fiyatlar şehir merkezinden daha yüksek. İlçelerimizde de durum aynı olmaya başladı. Biz fiyatların yüksekliğini dile getirdiğimizde şehir merkezindeki fiyat yüksekliğini örnek gösteriyorlar.

ANKET İLE KAÇAK APARTLARI VE VERGİ KAÇIRANLARI BELİRLEYECEĞİZ

Şuanda anket yaptırıyoruz. Ankette evlerin fiyatlarının tamamını istedik. Bu şekilde kimlerin kaçak, kimlerin kaçak olmadığını tespit edeceğiz. Kaçak apartları ve devletten vergi kaçıranları belirleyeceğiz. Burada Isparta’ya da büyük kazık atılmış oluyor. Belediyesine ve devletine vergi vermeyen o kadar çok iyi niyetli olmayan işletmeci var ki ben bu insanlara acıyorum.”

KAFELERE DEVAMLI GİDEN ÖĞRENCİ SAYISI 6 BİN İLE 10 BİN BANDINDA DEĞİŞİYOR.

Isparta’da fiyatların yüksekliğinden şikayet ettikleri zaman hep kafelere giden öğrencilerin örnek gösterildiğine değinen Alakuş, “Senin öğrencin kafelerde 3-5 liraya çay içiyor diyorlar. Ben buna katılmıyorum. Anket yaptık ve tamamını listeledik. Kafelere devamlı giden öğrenci sayısı 6 bin ile 10 bin bandında değişiyor. Akşam videolar çektirdik aynı arkadaşlar farklı kafelerde. Her gece ev ziyaretleri yapıyoruz. Her akşam farklı mahallelerde bu ziyaretlerimizi yapıyoruz. Çoğunlukla evden dışarı çıkmıyoruz, şu kadar gündür kafelere gitmedik diyorlar. Ben konsey başkanı olarak kafelerde oturma şansım olmuyor. Buralara da gidilmeli ama fiyatlar çok yüksek. Öğrencinin babasının gönderdiği belli, devletimizin verdiği destek belli, ona göre geçinmek zorundalar. Bana denilen ‘senin öğrencin hep kafelerde geziyor. Oraya para var da bize mi yok.’

ÖĞRENCİLERE İKAMETİMİZ BURADA OLSUN Kİ, SÖZ SAHİBİ OLALIM DİYORUZ

25 bin öğrencinin ikametini buraya getirebilirsek KYK yurdu yapılması noktasında biraz daha fazla ısrarcı olacağız. Öğrencinin ikametini getirmesini istememizin nedeni bu. Artık Isparta’nın karar verme süreçleri içerisinde yer almak istiyoruz. Bizim adımıza Belediyede ve İl Özel İdare’de kararlar alınıyor. Bizim hiç birinden haberimiz olmuyor. Bu noktada biz az bir sayı değiliz. Ama Isparta’da ikameti çok olan bir sayı değiliz. Öğrencilere ikametimiz burada olsun ki, söz sahibi olalım diyoruz. 25 bin sayı azımsanacak bir rakam değil. Bu bakımdan ikametgahlar için ciddi bir çalışmamız var. İlçelerde de bu çalışmamızı yapıyoruz. İlçelerde öğrencilerimiz ikametlerini almaya başladı. Bir ilçede belediye başkanı öğrencileri tehdit etti ve öğrencilere ‘sizi otobüse bindirmem’ dedi. Orada bir tek öğrenci bile ikametini almadı. Tehditle bu iş olmaz. Isparta’nın en büyük sivil toplum kuruluşu biziz ve 90 bin kişiyiz. Kimsesiz değiliz. Türkiye’nin gençliği kimsesiz değil. Bugün 3,5 milyon öğrenci bir araya gelebilirsek birçok şeyi değiştirebiliriz. Belediye başkanlarımız sizin için indirim yaptık derlerse Uluborlu Belediye Başkanımız gibi çok güzel adımlar atarlar. Ama baskıyla bu iş olmaz” şeklinde konuştu.

3,5 MİLYON GENÇ HAREKETE GEÇERSE HER ŞEYİN DEĞİŞEBİLECEĞİNE İNANCIM VAR

Son olarak öğrencilerin artık bir şeyler istediklerini dile getiren Alakuş, “Daha iyi bir ulaşım ağına sahip olmalıyım, daha iyi şartlarda kalmalıyım diyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın gençlik için attığı adımlarla gençlikte de bir bilinç oluşmaya başladı. Gençlik özgüven noktasında problemliydi. Konuşamıyoruz. Birilerinin karşısında diklenmeden dik duramıyoruz. Bu noktalarda sıkıntı yaşıyoruz. Hep ezik, büzüğüz. Ne olduysa artık bir heyecan kıpırtısı var. Genel anlamda gençlik de bir heyecan var. Artık siyasi noktada ve diğer noktalarda her şeyin içine katılmalıyız olgusu oluşmaya başladı. 3,5 milyon genç harekete geçerse her şeyin değişebileceğine inancım var” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.